Katarskim moćnicima su već upisali titulu, ali – desilo se čudo! /video/

© AP Photo / Lewis JolyFudbaleri Lila proslavljaju gol protiv Anžea
Fudbaleri Lila proslavljaju gol protiv Anžea - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2021
Pratite nas
Fudbaleri Lila su osvojili titulu prvaka Francuske, zbacivši sa trona neprikosnoveni Pari Sen Žermen, klub koji finansiraju katarski moćnici.
Lil je uspeo da osvoji četvrtu titulu u istoriji, prvu posle deset godina i sezone 2010/11, iako su svi trofej već upisali Pari Sen Žermenu pred početak sezone, kao što je to bio slučaj u praktično svakoj prethodnoj od promene vlasništva u tom klubu.
Lil je do velikog uspeha došao sa neuporedivo manjim budžetom od PSŽ-a, koji uživa u visokim finansijskim injekcijama od strane katarskih vlasnika iz imućne porodice Al Tani, na čelu sa milijarderom Naserom Al-Kelaifijem.
Lil je zakomplikovao fenomenalnu sezonu u pretposlednjem kolu, kada je remizirao sa Sent Etjenom na domaćem terenu, pa je u poslednjoj rundi morao da overi titulu.
To je uradio pobedom protiv Anžea na gostovanju rezultatom 2:1, a najbitnije golove u sezoni postigli su Džonatan David u desetom minutu i Burak Jilmaz u nadoknadi prvog poluvremena.
​Lil je na kratko zabrinuo Fulgini, koji je prepolovio njihovu prednost u 92. minutu, ali je sudija nedugo zatim odsvirao kraj utakmice, posle kojeg je krenulo veliko slavlje novog šampiona Francuske.
PSŽ je odradio svoj deo posla, pošto je savladao Brest (2:0) na gostovanju posle autogola Fevra i pogotka Mbapea, ali mu to nije bilo dovoljno.
Tabela je na kraju sezone rekla da je Lil prvak sa 83 osvojena boda, a PSŽ vicešampion – tek drugi put u poslednjih devet godina – sa bodom manje.
Što se tiče ostatka Lige 1, sa trećeg mesta će u kvalifikacije za Ligu šampiona Monako, dok će u Ligu Evrope Lion i Marsej. Ren je u poslednjem kolu uspeo da se izbori za Ligu konferencija.
U Ligu 2 ispali su Dižon i Nim, dok će se Nant boriti za opstanak u eliti protiv trećeplasirane ekipe nižeg ranga.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Zašto Srbija ne uspeva da se obračuna sa hordama koje imaju – vojničku strukturu
Roman će svoju četu, ipak, gledati među elitom!
Tragedija na proslavi titule – preminuo dečak, policija tukla navijače /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala