Kremlj: Izbor grada za sastanak Putina i Bajdena ─ tehničko pitanje, bitan sâm susret

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaMoskovski Kremlj
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2021
Pratite nas
Izbor grada u kojem bi mogao da se održi sastanak predsednika Rusije i SAD, Vladimira Putina i Džozefa Bajdena, više je tehničko pitanje, glavna stvar je činjenica sâmog susreta, s obzirom da je on važan kako bi se bilateralni odnosi izvukli iz tužne situacije u kojoj se sada nalaze, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
Peskov je ponovio da će, kada predsednik Putin donese odluku o sastanku sa američkim liderom javnost odmah biti obaveštena o tome.
„O sastanku se razgovara. Ministar (spoljnih poslova Sergej) Lavrov detaljno je izvestio predsednika o rezultatima svog razgovora sa gospodinom (američkim državnim sekretarom Entonijem) Blinkenom i predsednik će doneti odluku. Čim to učini, obavestićemo javnost“, rekao je Peskov za televiziju „Rusija 1“.
Susret Putina i Bajdena u Moskvi 2011. godine  - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2021
Nastavlja se licitacija o mestu sastanka Putina i Bajdena - Prag, Rejkjavik, a možda i Ljubljana
Govoreći o strateškoj stabilnosti, Peskov je istakao da su ruske strateške snage najsavremenije na svetu i da predstavljaju garanciju stabilnosti, s obzirom da su faktor obuzdavanja.
Strateška stabilnost je neodvojivi deo rusko-američkih pregovora i pitanja strateške stabilnosti u svakom slučaju treba i biće razmatrana na različitim nivoima, dodao je on.
Predsednici Rusije i Sjedinjenih Američkih Država održali su 13. aprila drugi telefonski razgovor otkako je Bajden stupio na dužnost predsednika SAD. Kako je Kremlj ranije saopštio, šefovi država detaljno su razgovarali o stanju bilateralnih odnosa i nizu međunarodnih pitanja.   
Podsetimo, Bajden je ranije predložio Putinu da se sastanu u Evropi kako bi razgovarali o bilateralnim odnosima Sjedinjenih Američkih Država i Rusije.
Pročitajte još:
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala