Đoković: Sve bih pozvao u Srbiju, da vide naše najveće bogatstvo /video/

© Foto : Jutjub Skrinšot / Bosnian piramids tvNovak Đoković u tunelima bosanskih piramida
Novak Đoković u tunelima bosanskih piramida - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2021
Pratite nas
Srpski teniser Novak Đoković je govorio o putovanjima širom Srbije i prirodnim lepotama koje naša zemlja poseduje, izdvojivši neke od omiljenih.
Đoković vreme između teniski turnira sve češće i češće koristi kako bi posetio najlepše atrakcije koje Srbija ima da ponudi.
Tako je nedavno, između Mastersa u Rimu i Beograd opena, posetio muzej na otvorenom „Staro selo“ Sirogojno, poručivši mladima da svrha života nije odlazak van granica Srbije.
Na pitanje novinara Sputnjika da narodu preporuči neko mesto za obilazak, Novak odgovara:
„Tek sam krenuo, nisam još dovoljno posetio da bih mogao da dajem neke predloge ili preporuke. Sve bih pozvao da dođu u Srbiju, a za naše ljude koji su naši, a koji nisu doživeli našu zemlju kako bi mogli, pozivam ih sve da odu u prirodu, jer je to naše najveće bogatstvo, prirodni resursi, bogata plodna zemlja, planine, pećine, reke su neverovatne“, odgovorio je Đoković.
Kao omiljeno mesto za putovanje izdvaja planine.
„Ja sam odrastao na planini, tako da me planine najviše privlače. Pored Kopaonika, na kojem sam odrastao, izdvojio bih Rtanj kao omiljenu planinu koju sam obišao - za sada. Pošto volim mnogo da planinarim i da se uspinjem na planinske vrhove, to ću praktikovati sve više i više sada kada igram manje turnira i više vremena provodim sa porodicom i u Srbiji. Izuzetno volim da budem napolju, na otvorenom u prirodi, a Srbija ima stvarno dosta toga da ponudi“, dodao je najbolji teniser planete.
Na kraju je, ipak, dao neke preporuke.
„Možda kada za nekih godinu dana budem obišao više lokacija budem mogao i nešto da preporučim, ali eto (za sada), definitivno Rtanj, Soko Banja... Čitav taj deo je stvarno prelep“, pojasnio je srpski teniser.
Pogledajte ovu objavu u aplikaciji Instagram

Objava koju deli Novak Djokovic (@djokernole)

Novak je u subotu proslavio 34. rođendan, a na pitanje šta bi sebi poklonio ima jasan odgovor.
„Pogotovo bih u ovo vreme najviše poželeo zdravlje. Pored toga, ljubav i mir, naravno. Ljubav prema sebi, prema Bogu, prema bližnjima... I više vremena kvalitetnog sa najdražim ljudima u životu. To je nešto što mi nedostaje i čega nisam imao puno u poslednjih 15 godina. Trudim se da uravnotežim svoj život i budem srećan na terenu, jer time i dalje želim da se bavim, ali da to bude balansirano“, ispričao je Đoković.
Što se tiče želja vezanih za tenis, govorio je o povratku Adrija tura, egzibicionog takmičenja koje je zbog korone neslavno prekinuto prošle godine.
„Voleo bih da Adrija tur ponovo se dogodi i zaživi. Ne znam, videćemo, takve su bile okolnosti prošle godine da smo imali mogućnost da dovedemo vrhunske tenisere u Beograd i Zadar. Nažalost se to završilo tako kako se završilo, ali sama ta ideja je meni prirasla srcu, da se pomogne tenisu u regionu i da se ujedini region uz pomoć sporta“.
Teniser iz Beograda veruje da sport može da ujedini region.
„To je jedna od retkih oblasti u životu koja, zapravo, ujedinjuje ljude i priča taj univerzalni jezik koji svi razumeju. Toliko godina putujem po svetu i stalno se sastajem sa sportistima iz regiona i uvek pričamo o tome koliko uspeha i talenata imamo i šta bi tek bilo da smo svi zajedno, koliko bismo tada tek imali uspeha u svetu“, podvukao je Đoković.
Novak uputio važnu poruku mladima u Srbiji /video/
Zbog ovoga je Novak Đoković to što jeste /video/
Iznenađenje za Novaka na Dorćolu /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala