Roman će svoju četu, ipak, gledati među elitom!

© AP Photo / Nick PottsFudbaler Čelsija Kristijan Pulišić u duelu sa defanzivcem Aston Vile Metom Targetom
Fudbaler Čelsija Kristijan Pulišić u duelu sa defanzivcem Aston Vile Metom Targetom - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2021
Pratite nas
Fudbaleri Čelsija, kojeg je vlasnik ruski oligarh Roman Abramović, uspeli su da se izbore za plasman u Ligu šampiona posle dramatičnog poslednjeg kola Premijer lige.
Čelsi je izgubio na gostovanju Aston Vili rezultatom 2:1, ali je, ipak, završio na četvrtom mestu, sa dva boda više od Lestera.
Vila je povela u 43. minutu preko Traorea, da bi prednost duplirao El-Gazi u 52. minutu utakmice.
Verneru je poništen gol u 59, a prednost domaćina smanjio je Čilvel u 70. Ipak, sva nada je pala u vodu kada je Aspilikueta dobio crveni karton u 89. minutu.
​Razlog Čelsijevog slavlja je taj što Lisice nisu uspele da zadrže prednost protiv Totenhema, koji je bio bolji na gostovanju sa 4:2.
Sjajni Džejmi Vardi je postigao dva penala za prvih sat vremena igre, a posle odgovora Harija Kejna bilo je 2:1 za domaćina.
Zbog rezultata Čelsija, Lesteru je bilo potrebno da zadrže rezultat kako bi prošli u LŠ, ali je usledila rapsodija Pevaca.
Autogolom Šmajhela u 76. minutu je došlo do izjedanačenja, prednost gostima je doneo Bejl u 87, da bi zatim u 94. postavio i konačan rezultat.
​To znači da su se u Ligu šampiona plasirali – pored šampiona Mančester sitija i drugoplasiranog Mančester junajteda – trećeplasirani Liverpul i Čelsi.
Lester će morati da se zadovolji igranjem u Ligi Evrope, gde ide sa petog mesta Premijer lige, dok će im se u istoj pridružiti Vest Hem. Totenhem će naredne sezone igrati u novokomponovanom takmičenju, Ligi konferencija.
Veliku stvar učinio je i Siti, koji je pregazio Everton sa 5:0 na domaćem terenu, uz fenomenalnu partiju Serhija Aguera.
Jedan od najboljih igrača u istoriji tog kluba je oborio rekord po broju golova za isti tim u Premijer ligi (184), pošto je Karamelama dao dva u samoj završnici.
Posle De Brujnea, Žezusa i Fodena, iskusni Argentinac, koji će ove sezone napustiti Građane, je pogodio mrežu gostioju u 71. i 76. minutu utakmice.
Standings provided by SofaScore LiveScore
„Ovo je genocid, sve je uništeno!“
Tuča navijača na Zvezdinoj proslavi, uhapšeno više od 130 osoba; Vulin: Ološ obrukao grad
Tragedija na proslavi titule – preminuo dečak, policija tukla navijače /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala