Proširena istraga protiv Belivukove grupe, pritvor za još četvoricu uhapšenih

© SAVA RADOVANOVICZatvorska marica
Zatvorska marica - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2021
Pratite nas
Specijalni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana za četvoricu osumnjičenih pripadnika organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji su uhapšeni u petak. Za još dvojicu uhapšenih, tužilaštvo nije tražilo pritvor.
Njih četvorica se naredbom o proširenju istrage Tužilaštva za organizovani kriminal terete za krivično delo otmica.
Pritvor je na predlog tužilaštva za organizovani kriminal određen je kasno sinoć za M. L. S. (21), M. S. (40), A. D. (24) i A. S. (22) zbog opasnosti od bekstva, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će uništiti, sakriti, izmeniti dokaze ili tragove krivičnog dela, ponoviti krivično delo u kratkom roku i zbog uznemirenja javnosti.
Protiv rešenja o određivanju pritvora osumnjičeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe u roku od tri dana, saopštio je sud, preneo je Tanjug.
Oni su uhapšeni u petak u akciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Policijske uprave za grad Beograd, Bezbednosno-informativne agencije i Tužilaštva za organizovani kriminal.
MUP je nakon hapšenja saopštio da su u pretresu stanova osumnjičenih zaplenjena dva pištolja, vazdušna puška, oko 600 metaka, manja količina narkotika, kao i više mobilnih telefona, kompjuteri i novac.
Protiv Belivuka, Miljkovića i ostalih dvadesetak pripadnika njihove organizovane kriminalne grupe koji se terete za najteža krivična dela, istraga je pokrenuta u februaru.
Svima je produžen pritvor zbog svih zakonskih razloga — opasnosti od bekstva, opasnosti da će sakriti ili uništiti dokaze, da ne bi ponovili krivična dela u kratkom roku, kao i zbog uznemirenja javnosti, a pritvor prema poslednjoj odluci suda može da im traje do 2. avgusta.
Belivuk i Miljković su pod sumnjom da su organizovali kriminalnu grupu koja je izvršila niz najtežih krivičnih dela, skrivajući se iza Partizanove navijačke grupe „Principi“.
Pored njih, tada je uhapšeno još dvadesetak pripadnika grupe, a tužilaštvo za organizovani kriminal je pokrenulo istragu protiv 22 osobe.
Nedelju dana kasnije uhapšen je i A. Š, kod kojeg je pronađen snajper, a povezuje se sa ovom grupom. I njemu je određen pritvor jer se tereti za udruživanje radi vršenja krivičnih dela i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.
Naredbom o sprovođenju istrage, svi iz Belivukove grupe terete se za zločinačko udruživanje i trgovinu narkoticima, nekoliko njih i za oružje, a Belivuk, Miljković i još sedmorica okrivljenih i za tri teška ubistva.
Nedavno je, u skrivenoj prostoriji objekta u Ritopeku koji je, kako se sumnja, koristila ova kriminalna grupa, pronađena i mašina za mlevenje mesa koja je razmontirana i poslata na veštačenje.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala