Predsednik Javora je digao glas, a FSS ekspresno reagovao

© Tanjug / TANJA VALICMarko Pantelić sa Vanjom Udovičićem i Dejanom Stankovićem
Marko Pantelić sa Vanjom Udovičićem i Dejanom Stankovićem - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2021
Pratite nas
Predsednik Zajednice klubova Superlige i Prve lige Srbije, ujedno i prvi čovek Javora Dragomir Lazović, koji je podneo zahtev da se proširi liga za još dva kluba, ekspresno je smenjen sa funkcije člana Izvršnog odbora FSS.
Primopredaja novca prilikom uplaćivanja tiketa - Sputnik Srbija, 1920, 21.05.2021
Italija pred novim „Kalčopolijem“?
Rešenje koje stupa na snagu narednog dana od objavljivanja u Službenom listu FSS „Fudbal“ potpisao je zamenik predsednika Marko Pantelić 21. maja.
Ovakva odluka možda je za mnoge iznenađujuća, ali FSS i Pantelić koji je na čelu FSS posle ostavke Slaviše Kokeze, uradili su sve u najkraćem mogućem roku da zaštite integritet i ovako degradiranog takmičenja - Superlige.
​Poznato je da je u dramatičnoj završnici tek nedavno završene sezone ispalo čak šest klubova u Prvu ligu Srbije, a Lazović, koji je član Izvršnog odbora FSS, je samoinicijativno izašao u javnost i zatražio amnestiju za svoj klub Javor, dok je potpisnik pomenute inicijative i FK Rad, koji je zajedno sa Ivanjičanima i još četiri kluba - Inđija, Zlatibor, Mačva i Bačka, završio u nižem rangu.
„Mi ćemo podneti inicijativu kao FK Javor za sednici Izvršnog odbora FSS koja je planirana za ponedeljak, da se preispita takmičenje i da se promeni format takmičenja. Mislimo da treba da ispadnu četiri kluba ove sezone, te četiri kluba sledeće sezone. To je jedini princip koji bi bio pravedan i sportski, da pošteni klubovi ne ispaštaju. Uz nas, jedan od potpisnika inicijative je i FK Rad“, poručio je 20. maja Lazović i dodao:
„Treba ispoštovati sve ljude dobre volje, pre svega u Srbiji, ali i Beogradu koji ulažu u fudbal. Moj lični stave je da liga u Srbiji treba da broji 16 klubova i da to treba da bude dugoročan format, najviše zbog manjih gradova i centara u Srbiji", stav je Dragomira Lazovića, prvog čoveka FK Javor.
Ipak, FSS nije želeo da čeka ponedeljak i sednicu Izvršnog odbora, već je ekspresno iz pomenutog tela krovne organizacije srpskog fudbala odstranio Lazovića, što jasno govori šta FSS misli o njegovom predlogu o proširenju lige i amnestiji njegovog Javora i Rada s Banjice.
Standings provided by SofaScore LiveScore
► Novo srpsko čudo kuca na vrata velike scene
► Haos zbog himne Srbije, šamari, žurke, alkohol – sve je prošlost, Adem je sada na krovu Turske!
► „Rat“ fudbalera zbog Izraela i Palestine: „Sada je momenat da objasnim...“ /foto, video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala