Poslednji presek – Nikola Jokić je ispred svih!

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2021
Pratite nas
Zvanični sajt NBA lige objavio je poslednji presek za MVP nagradu i Nikola Jokić, baš kao i prethodnih meseci, nalazi se na prvom mestu – ispred Džoela Embida, Janisa Adetokumba, Stefa Karija i Krisa Pola.
Majkl Si Rajt, novinar zvaničnog portala najjače košarkaške lige na svetu, objavio je poslednji presek pod nazivom – „MVP rangiranje: I pobednik je...“ – u kom objašnjava zašto je Nikola Jokić završio na prvom mestu.
Nikola Jokić u duelu sa Klintom Kapelom - Sputnik Srbija, 1920, 21.05.2021
Jokić ima samo još dva rivala na putu do istorije
Odmah da napomenemo da se ne radi o zvaničnom proglašenju, NBA lige će krajem juna ili početkom jula saopštiti ko je osvojio MVP, ali Jokić je svakim danom sve bliže i bliže da postane prvi Srbin sa nagradom najkorisnijeg košarkaša NBA lige.
„Početkom marta Jokić je zauzeo prvo mesto i od tog trenutka svakom partijom je sve više ojačavao svoju poziciju na vrhu“, piše Rajt na početku teksta.
Novinar NBA podseća na izjavu Stiva Neša, legendarnog igrača, a danas trenera Bruklina, koji je pohvalio igru srpskog košarkaša rekavši da je Denver nastavio sa fantastičnim igrama i posle povrede Džamala Mareja.
„To je jedan od razloga zašto je Jokić završio na prvom mestu naše liste“, piše Rajt misleći na povredu Mareja.
U nastavku teksta odaje se priznanje fenomenalnom Stefu Kariju koji je najbolji strelac lige sa 32 poena, podseća se i na izjavu Lebrona Džejmsa da je Kari MVP, ali „istina je da odnos pobeda i poraza znači nešto“, navodi Rajt.
Kari i Voriorsi su godinu završili na osmom mestu, te ga to automatski diskvalifikuje iz borbe za MVP.
Američki novinar dodaje da će Kari završiti među iza Jokića, a u grupi košarkaša u kojoj su Džoel Embid, Janis Adetokumbo i Kris Pol.
„Lider u dabl-dablovima (60), Jokić je nastavio da nosi Denver uprkos povredama Džamala Mareja, Pi Džej Dozira i Vila Bartona. Jokić je sezonu završio kao treći po broju tripl-dablova (16), a postigao je i lični rekord po broju poena, skokova i asistencija u jednoj sezoni. Nikola je sezonu završio sa 903 minuta više od Džoela Embida, ukupno 2.488, što ga rangira na treće mesto ove sezone. Jokić je dva puta osvojio nagradu za najboljeg igrača meseca, čime je postao tek treći košarkaš Nagetsa da je to uspeo“, zaključuje Majkl Si Rajt.

Poslednji presek NBA za MVP nagradu:

  1. Nikola Jokić (Denver Nagets)
  2. Džoel Embid (Filadelfija 76ers)
  3. Janis Adetokumbo (Milvoki Baks)
  4. Stefen Kari (Golden Stejt Voriors)
  5. Kris Pol (Finiks Sans)
Kralj sa deset metara srušio Voriorse, kraj za „ludog Srbina“ /video/
Jokić ima samo još dva rivala na putu do istorije
Srbija čeka šta će reći Dončić – zbog Jokića
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala