Iljir Meta: Sramotan, nečastan i odvratan čin antialbanskog lobija u Americi

© AFP 2023 / Gent SHKULLAKUIljir Meta
Iljir Meta - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2021
Pratite nas
Albanski predsednik Iljir Meta svrstao se na stranu Saljija Beriše u razmeni teških reči sa Sjedinjenim Američkim Državama, navodeći da je stavljanje bivšeg premijera na američku crnu listu „sramotan i odvratan čin antialbanskog lobija“.
Iljir Meta, albanski predsednik kome vladajući socijalisti spremaju smenu, stao je na stranu Saljija Beriše posle odluke Stejt departmenta da mu zbog korupcije, zloupotrebe fondova i podrivanja demokratije zabrani ulazak u SAD.
„To je sramotan, nečastan i odvratan čin“, napisao je Meta, optužujući „antialbanski lobi“ da stoji iza ovog poteza državnog sekretara SAD Entonija Blinkena.
Salji Beriša, jedan od najmoćnijih albanskih političara u poslednje tri decenije, najavio je da će pred francuskim sudom tužiti državnog sekretara Entonija Blinkena za klevetu, pošto mu je zabranjen ulazak na teritoriju SAD.
Stejt department je naveo da Berišina retorika pokazuje da želi da zaštiti sebe, članove porodice i političke saveznike na štetu nezavisnih istraga i borbe protiv korupcije.
Osim Saljija Beriše, ovim aktom, ulazak u SAD zabranjen je njegovoj supruzi Ljiri Beriša, sinu Škeljzenu i ćerki Argiti Beriši Maltezi, prenosi RTS.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala