Dodik: U Federaciji BiH pokušavaju da otmu srpsku imovinu

© Tanjug / ZORAN ZESTICMilorad Dodik
Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2021
Pratite nas
Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da u Federaciji BiH sada pokušavaju da otmu srpsku imovinu, predloživši da bi u okviru Srpske pravoslavne crkve trebalo da se formira pravni tim koji bi se bavio pravnim pitanjima i reagovao na donošenje određenih propisa.
Dodik je rekao da su problemi Srba u Federaciji BiH ozbiljni i da tamošnji organi, prethodno pripremajući političku satanizaciju Srba, pokušavaju da na nedozvoljen način otuđe imovinu zato što u nekim slučajevima Srbi ne mogu da se pojave iz različitih razloga.
Istakao je da u Republici Srpskoj nikom ništa nije oteto, da je građen auto-put i da je „veoma debelo“ plaćana zemlja preko koje prelazi, bez obzira da li se radilo o Srbima ili drugima, što u Federaciji BiH nije slučaj.
„Moramo da se izborimo za to da pravo na imovinu ne zastareva pogotovo nakon ovih dešavanja u ratu, kao što je bilo u Republici Srpskoj“, naglasio je Dodik.
Ukazao je na važnost skupa u Trebinju, gde se održava konferencija o zaštiti imovine Srba u Federaciji BiH. On je naveo da se tu vide udruženi napori Srbije, Republike Srpske, SPC i nevladinih organizacija koje rade na tom pitanju, dodajući da je potrebno da se koncipira određen broj zaključaka koji će biti realan i sprovodiv, što je važno da se ne bi širile iluzije šta je moguće, a šta ne, preneo je portal RTRS.
„Ono što treba da učinimo jeste da u okviru naše institucije koja je dostupna svim našim ljudima, SPC, pokušamo da formiramo pravni tim koji će biti podržan od vlada Srbije i Republike Srpske, a bavio bi se pravnim pitanjima i reagovao na donošenje određenih propisa“, rekao je Dodik i poručio:
„Ključni događaj za zaštitu imovine Srba u FBiH biće trenutak kada naši ljudi, politički odani srpskom identitetu i narodu postanu deo institucija u FBiH i mi nismo daleko od toga, nastavićemo dalje da se borimo“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala