Jokić neće moći sam da pokori Ameriku, ali – tu je „iks faktor“ /video/

© AP Photo / Troy TaorminaNikola Jokić i Majkl Porter junior
Nikola Jokić i Majkl Porter junior - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2021
Pratite nas
Srpski košarkaš Nikola Jokić i njegovi Denver Nagetsi se suočavaju sa novim problemima pred početak plej-ofa, dok sve analize upiru u Majkla Portera juniora kao nekog ko će morati da bude Denverov „iks faktor“.
Denver se u prvom kolu plej-ofa Zapada sastaje sa Portlband Trejlblejzersima, koji su ih izbacili iz doigravanja pre dve godine.
Sve oči će biti uprte u Nikolu Jokića, najboljeg igrača regularnog dela sezone, ali je mišljenje stručnjaka da će momku iz Sombora biti potrebna značajna pomoć ukoliko želi da napravi uspeh sa svojom ekipom.
Denver je odavno ostao bez kanadskog plejmejkera Džamala Mareja, koji se povredio tokom utakmice protiv Golden Stejta i time završio sezonu.
I pored tog velikog peha, Jokić je uspeo da zadrži igru Nagetsa na zavidnom nivou, ali problemi za izabranike Majkla Melouna nisu prestali da se stvaraju.
U prvom meču plej-ofa Jokiću neće moći da pomogne Vil Barton, koji se povredio pre oko mesec dana, dok je otpisan iz cele serije prve runde Pi Džej Dozir, mladi bek.
Da stvar bude još gora, naprasno se razboleo i Ostin Rivers, koji je nedavno došao u Denver kako bi pokrpio rupe na bekovskim pozicijama.
Sva težina će zbog toga dodatno pasti na Jokića, ali i na njegove zdrave saigrače, među kojima je i potencijalni „iks faktorMajkl Porter junior – neko ko će morati da bude na najvišem nivou kako bi Denver imao šansu da ponovi prošlogodišnji uspeh, finale Zapada.
Porter iza sebe ima izuzetnu sezonu zbog koje je u najužem izboru za igrača koji je najviše napredovao u odnosu na prošlu sezonu.
Dvadesetdvogodišnji krilni košarkaš prosečno beleži 19 poena i 7,3 skoka po utakmici i već neko vreme važi za najboljeg igrača svoje ekipe, posle Jokića, ali će to morati da pokaže kada je najbitnije – u plej-ofu.
„Majkl će biti izuzetno bitan za nas na obe strane terena. On će biti druga napadačka opcija za nas. Bio je veoma bitan i u plej-ofu prošle godine i nemam sumnje da je spreman za ovogodišnje izazove“, rekao je Majkl Meloun, trener ekipe.
Denver „brani“ finale Zapada iz prošle sezone, kojeg su se dočepali jer je uz Jokića blistao pomenuti Marej, ali pošto njega nema – sve oči su uprte u Portera.
Nikola Jokić u duelu sa Klintom Kapelom - Sputnik Srbija, 1920, 21.05.2021
Jokić ima samo još dva rivala na putu do istorije
Ukoliko Nagetsi žele da pobede motivisane Trejlblejzerse, predvođene Demijanom Lilardom, Si Džejem Mekolumom i Jusufom Nurkićem, moraće svake večeri da budu maksimalno fokusirani i spremni.
Porter će morati da bude na nivou ne samo ofanzivno, već i defanzivno, dok će morati i da potpuno sakrije neiskustvo i loše rezonovanje koje mu prave najveći problem.
„Na meni je sada veća odgovornost i od toga ne bežim. To prihvatam. U toj poziciji sam oduvek želeo da budem – da napredujem, da napravim taj iskorak“, objasnio je Porter.
Prva utakmica prve runde plej-ofa Zapada između Denvera i Portlanda igra se u noći između subote i nedelje (4.30), a do tada pogledajte kako je izgledala dramatična serija 2019. godine.
Pravoslavna Evropa! /video/
Poslednji presek – Nikola Jokić je ispred svih!
„To je igra“ – kako je NBA napredovala, razvila svoju zajednicu i uticala na kulturu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala