Bjelica za Sputnjik: Maja je pravi lider, idemo po zlato u Japan /video/

© Sputnik / Miljanov korner Srpska odbojkašica Ana Bjelica
Srpska odbojkašica Ana Bjelica - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2021
Pratite nas
Ana Bjelica, dugogodišnja odbojkaška reprezentativka Srbije, bila je gošća poslednjeg izdanja Sputnjikove emisije „Miljanov korner“. Bjelica je u tridesetominutom razogovoru sa našim Miljanom Milićevićem pričala o selektoru Zoranu Terziću, lideru Maji Ognjenović, kao i o predstojećim izazovima – Olimpijskim igrama i Evropskom prvenstvu u Beogradu.
Zoran Terzić odavno je ušao u velikane srpske odbojke, čak 20 godina nalazi se u reprezentaciji Srbije, a Bjelica za Sputnjik otkriva kakav je selektor.
„Strog je kada treba da bude. Zna da izabere pravi trenutak da 'stisne', a opet sa druge strane zna i kada treba da opusti pred takmičenje, kada treba da unese pozitivnu energiju, osmeha, šale... Sve uradi u pravi momenat“, rekla je Ana.
Odbojkašice Srbije slave zlatnu medalju - Sputnik Srbija, 1920, 21.05.2021
Sputnjik sport – Miljanov korner: Decenija sa Zoranom Terzićem – još nam fali olimpijsko zlato!
Bjelica je odala priznanje Terziću što ih sve drži na okupu.
„Sa jednom ženom je teško, a ne sa nas 14. Svakoj dođe dan kada je loše raspoložena, kada je dobro, emotivna ili ne... Teže prihvatamo nešto nego muškarci, koji dođu, posvađaju se i to se reši u jednom danu. Kod nas to teže ide... Terzić je pronašao balans, neku granicu gde uvek imamo poštovanje jedna prema drugoj i stvarno nikada nije došlo do nekog neraspoloženja, nezadovoljstva, jer svima je na prvom mestu reprezentacija.“
Naš Miljan Milićević pitao je gošću kako selektor Zoran Terzić podnosi njihovo ulepšavanje pred svaki meč, pošto je Maja Ognjenović jednom prilikom izjavila u šali da je jako bitno kako devojke izgledaju na terenu.
„On (Terzić) sjajno podnosi sve to jer ne prisustvuje. Ima stručni štab s kojim provodi vreme, s njima priča... Mi provodimo dosta vremena za spremanje, da izgledamo lepe, mislim nije to najbitnije, Maja se malo šalila, ali sa jedne strane i jeste važno.“
Nikola Grbić  - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2021
Nikola Grbić za Sputnjik: Ovo je čudo!
Ana ističe da je Maja, koja je gotovo 20 godina u reprezentaciji, pravi lider.
„Sa Majom imam poseban odnos. Od prvog dana kada sam ušla u reprezentaciju ona mi je pružala veliku podršku. To mi jako znači, Maja je veliki vođa, lider i predivna osoba. Verujemo joj u svakom pogledu.“
„Pitam je svaki dan odakle joj motiv i divim joj se. Igra već dvadeset godina u reprezentaciji, iza sebe ima toliko profesionalnih sezona, teških, napornih... Ima snage, elana.“
Bjelica je otkrila plan priprema reprezentacije za Olimpijske igre koje su na programu od 23. jula do 8. avgusta.
„U Beogradu smo do drugog juna. Zatim odlazimo na Ub dve nedelje, tamo ćemo odraditi jači deo priprema. Sledi povratak u Beograd gde ćemo provesti još dve nedelje, a onda sledi neophodna izolacija od 10-14 dana pred odlazak u Japan. Spremne smo i sigurna sam da ćemo dati maksimum. Jeste specifično takmičenje, nema popravnih... Nema mnogo utakmica, sve su bitne, sve jake i pre svega moramo biti psihički jake“, dodala je.
Osam dana posle završetka Olimpijskih igara sledi Evropsko prvenstvo u Beogradu.
„I mi isto očekujemo zlato. Olimpijske igre su nam važne, ali i Evropsko u Beogradu nam je jako bitno. Razlika između OI i EP je osam dana, te ne verujem da ćemo biti prezasićene ili umorne. Nadam se da ćemo sve završiti sa zlatnom medaljom“, zaključila je Bjelica.
Sputnjik sport – Miljanov korner: Decenija sa Zoranom Terzićem – još nam fali olimpijsko zlato!
Srbiji tri karte za Tokio
Savić za Sputnjik otkrio plan priprema za Olimpijske igre /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala