Vučić o Crnoj Gori: Voleo bih da je bilo drugačije

Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je odluka o samostalnosti bila pravo Crnogoraca, navodeći da bi voleo da je ona bila drugačija.
"Da li bih voleo da je odluka bila drugačija, voleo bih. Poštujemo nezavisnost Crne Gore i volju građana... To govori o višedecenijskoj poltiici protiv zajednice zajedničke države.... Nikada se nećemo odrećipodrške našem narodu u Crnoj Gori, poštujući nezavisnost te zemlje. Kada uporedite položaj Albanaca u Crnoj Gori sa položajem Srba, sve će vam biti jasno", kazao je Vučić, komentarišući izjavu predsednika Crne Gore Mila Đukanovića povodom 15 godina nezavisnosti te zemlje.
On je kazao da Crna Gora danas ima nezavisnu državu i da im želi sve najbolje, prenosi B92.
"Ne moraju da izmišljaju neprijatelje tamo gde ih nema", rekao je on i poručio Podgorici da se drugačije ponaša prema srpskom narodu.
"Nas zanima da imamo najbliže odnose, ali i da pružamo podršku našem narodu. Ništa ne radimo protiv Ustava Crne Gore", kazao je on.
Podsetimo, Đukanović je izjavio da smatra da je Dan nezavisnosti pre 15 godina bio najlepši početak savremene građanske Crne Gore.
U autorskom tekstu sa podgorički portal CdM, Đukanović piše da je to „slučaj bez presedana, ne samo u crnogorskoj, nego i u istoriji balkanskih naroda“.
„Time je ispravljena jedna velika istorijska nepravda, i trasiran naš evropski i evroatlantski put...“, naveo je, između ostalog, Đukanović.
Sve o obelećavanju Dana nezavisnosti pratite OVDE.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala