Kremlj: Još nismo spremni da govorimo o susretu Putina i Bajdena

© AP Photo / Alexander ZemlianichenkoArhivska fotografija od 10.3.2011. Tadašnji potpredsednik SAD Džo Bajden i tadašnji premijer Rusije Vladimir Putin na sastanku u Moskvi
Arhivska fotografija od 10.3.2011. Tadašnji potpredsednik SAD Džo Bajden i tadašnji premijer Rusije Vladimir Putin na sastanku u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 21.05.2021
Pratite nas
Kremlj za sada nije spreman da govori o susretu predsednika Rusije Vladimira Putina sa njegovim američkim kolegom Džozefom Bajednom, izjavio je Dmitrij Peskov.
Prema rečima portparola Kremlja, ruski šef diplomatije je preneo ruskom lideru sve zaključke sastanka koji je imao sa državnim sekretarom Entonijem Blinkenom, te je sad na predsedniku da donese odluku o predstojećem susretu sa Bajdenom.
„Za sada nismo spremno da o tome govorimo. Predsednik će sam doneti odluku“, rekao je Peskov.
Takođe je kazao i da diplomate Rusije i SAD aktivno rade na normalizaciji odnosa, u poslednjih dana postignut je određeni uspeh.
Podsetimo, Lavrov i Blinken sastali su se na marginama Arktičkog saveta koji je održan nedavno u Rejkjaviku, a to je ujedno bio i prvi susret ruskih i američkih zvaničnika nakon predsedničkih izbora u SAD na kojima je pobedio Džozef Bajden.
Kako je ranije izjavila portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova, sastanak Lavrova i Blinkena je bio konstruktivan i trajao je duže nego što je bilo planirano.
Pročitajte još:
Rejkjavik: Prvi sastanak Lavrova i Blinkena ─ kako prevazići neslaganja /video, foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala