„Komšije, da podsetim, bez Nebojše je Zvezda bila ugašena, a bez Filipa ne bi igrala Evroligu“

© Foto : ABA / Crvena zvezdaFilip Čović
Filip Čović - Sputnik Srbija, 1920, 21.05.2021
Pratite nas
Filip Čović, jedan od najboljih srpskih plejmejkera u ABA ligi, doneo je odluku da na kraju sezone završi burnu košarkašku karijeru, tokom koje se više pričalo o njegovoj porodici nego o nespornim igračkim kvalitetima.
Filip Petrušev, košarkaš Mege  - Sputnik Srbija, 1920, 16.01.2021
Čović za Sputnjik otkrio zašto najveći srpski talenat nije došao u Zvezdu
Dugogodišnji član ekipe FMP, u kojoj je i ponikao, objavio je da će u 32. godini okačiti patike o klin, te da oseća da je vreme da se usresredi na druge stvari u životu.
Čović je sa svojih 178 centimetara visine možda i nadmašio očekivanja, godinama je nastupao na visokom nivou, a ostaće upamćeno da je u plej-ofu ABA lige 2019. godine gotovo samostalno vodio Crvenu zvezdu do titule i plasmana u Evroligu.
Iako je, vredi istaći, često bio na udaru crveno-belih navijača, koji su insinuirali da se on u klubu nalazi zbog činjenice da je sin predsednika kluba Nebojše Čovića, Filip je ostavljao srce na terenu i pružao iznadprosečne partije.
Na to je podsetio Ratko Varda, legenda domaće košarke, nekadašnji NBA igrač, čovek koji je imao priliku da bude timski kolega Majkla Džordana, bivši član Partizana i osvedočeni navijač crno-belih.
„Možemo da ih mrzimo ili volimo, pljujemo ili ljubimo, omalovažavamo ili dižemo u nebesa, možemo mnogo ružnih stvari izgovoriti i napisati jer na ovom našem Balkanu uspesi se brzo zaborave! Komšije, da vas podsetim, bez ovog gospodina koji sedi (Nebojša Čović), ne biste imali prilike da idete na utakmice Evrolige jer je Zvezda već bila ugašena! A ovaj dečko koji stoji (Filip Čović) vam je bio najkonstantniji i najbolji igrač prošle godine bez koga isto tako klub ne bi igrao Evroligu“, naveo je Varda.
► Ovako se slavi povratak mladog Srbina iz Amerike /video, foto/
► Bogdanović objasnio: Nama Srbima fali bezobrazluk kad odemo u Ameriku
► Srbija čeka šta će reći Dončić – zbog Jokića
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala