Kijev produžio sankcije za MIA „Rusija sevodnja“, lidere LNR, DNR i Krima

© Sputnik / Natalia SeliverstovaSedište informacione agenciej MIA "Rusija sevodnja" u Moskvi, čiji je sputeik sastavni deo.
Sedište informacione agenciej MIA Rusija sevodnja u Moskvi, čiji je sputeik sastavni deo. - Sputnik Srbija, 1920, 21.05.2021
Pratite nas
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski doneo je ukaz kojim je stavio na snagu odluku Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu o produženju sankcija protiv lidera Krima, DNR, LNR, ruskih državljana, kompanija i niza ruskih medija, među njima i protiv MIA „Rusija sevodnja“.
Sankcije su na neograničeni rok produžene liderima samoproglašene Donjecke Narodne Republike i Luganske Narodne Republike, Denisu Pušiljinu i Leonidu Pasečniku, kao i protiv lidera Krima Sergeja Aksjonova i niza državljana Rusije.
Generalni sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Aleksej Danilov je 14. maja saopštio da će sankcije biti produžene protiv državljana Rusije, Ukrajine i ruskih kompanija.
Pored MIA „Rusija sevodnja“, sankcije su za tri godine produžene i protiv drugih ruskih medija – VGTRK, „Zvezda“, Prvi kanal i NTV.
Generalni direktor MIA „Rusija sevodnja“ Dmitrij Kiseljov izjavio je da je ova odluka besmislena i komična i dodao da je Zelenski samo potvrdio nepriznavanje slobode govora.
„Sankcije su besmislene i komične u uslovima slobodnog interneta, gde govorimo šta želimo i gde auditorijum potvrđuje da je naš stav potreban u Ukrajini“, rekao je Kiseljov.
Pročitajte još:
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala