Ilon Mask najavio: Uskoro „Tesla“ u Rusiji

© REUTERS / AAP/Ben MacmahonIzvršni direktor kompanije "Tesla" Ilon Mask
Izvršni direktor kompanije Tesla Ilon Mask  - Sputnik Srbija, 1920, 21.05.2021
Pratite nas
Američki milijarder i direktor kompanija „Spejs iks“ i „Tesla“ izjavio je da razmatra Rusiju kao potencijalnu lokaciju za razmeštanje kompanije za proizvodnju električnih vozila „Tesla“.
„Mislim da ćemo uskoro biti prisutni u Rusiji, i 'Tesla' će uskoro biti tamo, mislim da će to biti neverovatno. Takođe moramo i šire da gledamo, na Kazahstan, zemlje Zajednice nezavisnih država (ZND)“, rekao je Mask koji putem video-veze učestvuje na ruskom obrazovnom maratonu „Novo znanje“.
Istovremeno, portparol Kremlja Dmitrij Peskov zahvalio je Masku na učešću i zamolio ga da ispriča kako vidi budućnost kroz 50 godina.
S tim u vezi, direktor „Spejs iksa“ je rekao da je teško predvideti šta će biti za pola veka i da smatra da čovečanstvo očekuju promene u oblasti tehnologija, svemirskih putovanja i istraživanja DNK.

Jačanje dijaloga Rusije i SAD

Mask se tokom obraćanja založio za jačanje dijaloga između Moskve i Vašingtona.
Direktor kompanije Tesla i Spejsiks Ilon Mask - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2021
Ilon Mask pozvao Putina na razgovor preko Klabhausa
„Gospodin Peskov mi je predložio da to učinim. Mislim da je to sjajno, uspostavljamo kontakte kako bismo imali više komunikacije između Sjedinjenih Američkih Država i Rusije", odgovorio je on na pitanje zbog čega je odlučio da učestvuje u događaju.

Gagarin – izuzetno hrabar čovek

Tokom obraćanja, Mask je odgovorio na pitanje šta bi rekao prvom kosmonautu Zemlje Juriju Gagarinu kada bi mogao da se sastane sa njim.
„On je prvi čovek koji je izašao na orbitu. To je tako divno iskustvo. To je jednovstavno zadivljujuće. Treba se odvažiti na tako nešto, Gagarin je veoma hrabar čovek. Jednostavno bih ga pitao – 'zašto'?“, objasnio je američki milijarder.
Maraton „Novo znanje“ počeo je u četvrtak u Moskvi, a paralelno će se odvijati u Sankt Peterburgu, Sočiju, Kazanju, Nižnjem Novgorodu, Vladivostoku, Kalinjingradu i Novosibirsku. Program foruma pokriva oblasti poput znanja, istorije i kulture, sporta, informacionih tehnologija, industrije, nauke i tehnologije. Prema rečima organizatora, na maratonu će se obratiti oko 150 govornika.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala