Srbin pokorio Poljsku: Osećaj je sjajan

© AFP 2023 / ANDREJ ISAKOVICSrpski fudbaler Filip Mladenović
Srpski fudbaler Filip Mladenović - Sputnik Srbija, 1920, 21.05.2021
Pratite nas
Filip Mladenović, bek reprezentacije Srbije, proglašen je za najboljeg fudbalera poljskog šampionata za sezonu 2020/2021.
Mladenović, koji igra na poziciji levog beka, iza sebe ima sjajnu sezonu i bio je najvažniji fudbaler u pohodu na osvajanje titule sa Legijom.
Bivši fudbaler Crvene zvezde bio je aktivan na oba kraja terena, te je uz nagradu najboljeg igrača prvenstva, poneo i onu za najboljeg odbrambenog fudbalera.
Srpski reprezentativac sezonu je završio sa sedam golova i šest asistencija na 29 od ukupno 30 utakmica koliko je imao šampionat Poljske ove takmičarske godine.
Mladenović se potpuno navikao na poljsku ligu, te je u prvoj sezoni u Legiji, a ukupno trećoj u ovoj državi (prethodne dve nosio dres Lehije Gdanjsk), odigrao fenomenalno čime je potvrdio neosporni kvalitet.
„Osećam se sjajno. Da budem iskren, bio sam srećan nominacijom jer je to potvrda da sam odigrao veoma dobru sezonu“, rekao je Mladenović za zvaničan sajt Legije.
„Nisam radio ništa što pre nisam činio. Bio sam spreman, tim takođe i malo smo promenili taktiku. Ukoliko svi igramo kao jedan, normalno je da će neko dobiti individualno nagradu. Nisam uvak bio sam ja, Tomas (Pekhart) je postigao 22 gol i mnogo drugih fudbalera imalo je sjajnu sezonu“, dodao je Mladenović.
Srpski igrač dodao je fudbal timski sport, te da zasluge idu svima, ali i da ne želi da bude lažno skroman i da je veoma srećan nagradama.
„Nikada nisam voleo pritisak kada vam kažu: 'Morate da uradite ovo ili ono'. Samo želim da pokažem šta znama najbolje da radim... Fudbal nije individualan sport. Da je tako, onda bih mogao da kažem: 'Danas ću pobediti jer sve zavisi od mene'. Nije tako i jedno što je na meni je da budem iskren i fer – ništa drugo. Poštujem trenera, saigrače i kompletan stručni štab. Uradiću bilo šta da traže od mene“, zaključio je Mladenović.
Novo srpsko čudo kuca na vrata velike scene
Italija pred novim „Kalčopolijem“?
Zlatanove suze i prokleta kolena – zvezde koje neće videti EVRO
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala