Američki senator objavio snimak ruske i američke vojske i razbesneo demokrate /video/

© Sputnik / Igor ZaremboMornarička pešadije vojske Rusije
Mornarička pešadije vojske Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 21.05.2021
Pratite nas
Američki senator iz savezne države Teksas Ted Kruz objavio je video snimak u kom su upoređeni promotivni spotovi ruske i američke vojske uz komentar da „možda oslabljena vojska nije najbolja ideja“, misleći pritom na spot američke vojske. Time se našao na meti kritika demokrata.
U reklamnom spotu za rusku vojsku prikazani su vojnici koji treniraju, pripremaju se i izvode vojne vežbe, dok je spot američke vojske deo animirane kampanje „Poziv“ u kojoj regruti dele svoje priče, između ostalog, i o odrastanju uz roditelje homoseksualce.
Objava koju je podelio američki senator, a koja je prvobitno objavljena na društvenoj mreži Tik Tok, postala je popularna i na Tviteru i dostigla je skoro dva miliona pregleda.
Demokrate, promoteri „Rusijagejta“ i drugi kritičari, optužili su američkog senatora za širenje ruske propagande.
„Američki senator širi rusku propagandu prozivajući američke oružane snage“, objavio je na Tviteru Projekat Linkoln.
Bivši saradnik nekadašnjeg američkpog predsednika Baraka Obame Tomi Vijetor napisao je povodom Kruzove objave: „Postavljanje ruskog propagandnog snimka i nazivanje ruske vojske slabom – tako on misli da pridobije republikansku bazu 2021“.
Aktivista demokrata, profesor Kevin Kruz postavio je pitanje američkom senatoru – „da li ima još neki ruski propagandni video?“
Nijedan od kritičara koji su „udarili“ na senatora nije se osvrnuo na poentu objavljenog snimka, to jest na konstrast ruskog i američkog pristupa u reklami, piše RT.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala