Srpkinje najbolje u Beogradu! /foto/

© Foto : Marko Djokovic / Srbija lejdis openSrpske teniserke Aleksandra Krunić i Nina Stojanović
Srpske teniserke Aleksandra Krunić i Nina Stojanović - Sputnik Srbija, 1920, 21.05.2021
Pratite nas
Srpski tenis je ovog vikenda ostvario veliki uspeh pošto su Nina Stojanović i Aleksandra Krunić uspele da dođu do trofeja u Beogradu u konkurenciji dublova.
Srpkinje su savladale belgijski par Grit Minen - Alison van Ujtvank posle dva seta – 6:0, 6:2.
„Ponosna sam što će pamtiti naša imena kao imena prvih osvajačica ovog turnira. Aleks i ja smo pre početka pričale da igramo zajedno i sa zadovoljstvom sam prihvatila njem poziv. Nismo nikad ranije igrale zajedno, ali verovala sam u nas čim smo kročile na teren. Ponosna sam, verovala sam da ćemo osvojiti turnir”, rekla je Nina Stojanović.
„Osećala sam da nas dve možemo da podignemo trofej jer smo igrale kod kuće. Velika je čast ostvojiti turnir u Srbiji. Biti na domaćem terenu i osvojiti WTA turnir je zaista sjajno”, nadovezala se Krunić.
 
© Foto : Marko Djokovic / Srbija lejdis open Aleksandra Krunić i Nina Stojanović
Aleksandra Krunić i Nina Stojanović - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2021
Aleksandra Krunić i Nina Stojanović
 
Zanimljivo je da su njih dve na Australijan openu igrale jedna protiv druge.
„To je u tenisu normalno. Meč u Australiji verovatno neće biti jedini. Ne razmišljam o tome da je Aleks protivnik, svejedno mi je ko je sa druge strane. Posle meča je najbitnije da postoji fer-plej, da se poštujemo međusobno i to je važno. Turniri se nastavljaju i to je normalna stvar. Sjajno igrati sa njom, obe smo pune pozitivne energije. Osećamo jedna drugu i to je ključ u dublu”, navela je Nina.
„To što je Nina bila pored mene na terenu dodaje slatkoću pobedi. Osećamo jedna drugu, naše energije su se poklopile. Kada je jedna u krizi, druga je tu da pogura”, poručila je Aleksandra.
Nažalost, Nina Stojanović je zbog povrede bila prinuđena da se povuče sa turnira kada je u pitanju singl konkurencija.
„Pre ovog turnira nisam bila u dobroj kondiciji. Povrede se događaju i mislila sam da sam je zalečila. Obnovila se nekoliko dana pre ovog turnira. Idem na terapije iz dana u dan, ali povreda je i dalje tu. Nisam spremna, ali razmišljam pozitivno i ove pobede mi mnogo znače i guraju me napred. Pre ovog turnira nisam puno trenirala. Nije lako jer igrate protiv sjajnih teniserki, sve daju sve od sebe. Nemam osećaj da sam danas igrala dva meča danas, iz tog razloga sam duplo ponosnija na nas. U narednim danima ću se spremati za Roland Garros”, poručila je Stojanović.
 
© Foto : Marko Djokovic / Srbija lejdis openNina Stojanović i Aleksandra Krunić
Nina Stojanović i Aleksandra Krunić - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2021
Nina Stojanović i Aleksandra Krunić
 
„Najbitnije mi je da fizički budem dobro i od toga sve zavisi. Otkazala sam učešće na turnirima u Strazburu i Rimu, ne možete da igrate ako telo ne dopušta. U utorak putujem u Pariz i nadam se da ću što duže ostati na Roland Garrosu. Posle toga nastupaju turniri na travi. Motivisana sam za Vimbldon i želim dobro da se pripremim psihički. To će biti izazov za mene, radujem se i nadam se da ću sanirati povredu”, dodala je.
Aleksandra Krunić se trenutno nalazi na 212. poziciji na WTA listi u singlu, a nabolji plasman u karijeri bio joj je 39. mesto.
„Definitivno mi treba konstantnost u redu, bez toga neću moći ništa da uradim. Ne mislim da sada radim nešto pogrešno, ali je potrebno da okupim dobar tim oko sebe. Sve je sada rizik. Sistem rada i svakodnevna rutina su mi potrebni. Pokušavam da sklopim tim da bih se vratila na staru poziciju”, poručila je Krunić.
Đorđe Đoković, direktor turnira, istakao je zadovoljstvo što su srpske igračice osvojile pehar.
„Velika je čast što imamo naše dve šampionke, pobednice prvog WTA turnira u našoj zemlji. Zahvalio bih se sponzorima za podršku u organizaciji turnira uz želje da preraste u turnir veće kategorije, a i da pojačamo broj u narednom eriodu”.
Izuzetan preokret Đerea, Srpkinje 0/4 u Beogradu /foto/
„Nisu bili korektni prema Đokoviću, sigurno bi uradili drugačije zbog Nadala ili Federera“
Zbog jedne rečenice Federer nikada neće voleti Đokovića
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala