Zlatanove suze i prokleta kolena – zvezde koje neće videti EVRO

© AP Photo / Darko VojinovicZlatan Ibrahimović pred meč Zvezde i Milana
Zlatan Ibrahimović pred meč Zvezde i Milana - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2021
Pratite nas
Tačno tri nedelje ostalo je do početka Evropskog prvenstva koje je prvobitno trebalo da bude održano 2020. godine, ali je pandemija virusa korona uslovila da ono bude odloženo za 11. jun 2021. godine.
Činjenica da je čitav ovaj haos sa kojim se susrela planeta i s kojim se bori punih godinu i po dana, nekim fudbalerima je pomogao da zaleče povrede, a neke je odvojio od terena pa neće biti akterni završne kontinentalne smotre.
Ipak, nisu povrede isključivi razlog što pojedine zvezde neće videti EVRO, postoje i drugi razlozi, kao što je loša forma, ili jednostavno odluka selektora da neke igrače ne vode na Evropsko prvenstvo.
Fudbaleri River Plejta posle pobede nad Santa Feom - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2021
Čudo u Buenos Ajresu – korona ih „pokosila“, ostali bez ijednog golmana i pobedili! /video/
Fudbalska javnost bila je oduševljena nakon što je Zlatan Ibrahimović, koji u Milanu u 39. godini proživljava drugu mladost, vraćen iz penzije i trebalo je da predvoti Švedsku na završnom turniru... Ali se onda u poslednjem času pojavila povreda kolena u maju protiv Juventusa, što je značilo samo jedno - Zlatan ipak neće biti na svom poslednjem evropskom prvenstvu.
Sa suzama u očima, Ibra koji na terenu deluje snažan poput lava, suočio se s bolnim trenutkom, poručivši prvo selektoru Janeu Andersonu, kasnije i novinarima da će „tri krune“ morati bez njega u bitku.
Podsetimo, Ibrahimović je 62 puta bio strelac za Švedsku, čiji je najbolji fudbaler i strelac u istoriji, a povratak posle pet godina u reprezentaciju imao je protiv Gruzije u kvalifikacionom meču za EVRO.
​ Neće samo Švedska biti drastično oslabljena na fudbalskom terenu, identičan slučaj je i sa Holanijom. Njima neće faliti oštrice u napadu, već će im poslednja linija biti i te kako oslabljena jer je Virdžil van Dajk, štoper Liverpula odlučio da ne putuje na završni turnir.
Razlog? Stameni defanzivac propustio je gotovo čitavu sezonu zbog teške povrede prednjih ukrštenih ligamenata kolena koju je zadobio u derbi meču sa Evertonom još u oktobru mesecu prošle godine. 
​Od tada traje njegov oporavak. I jasno je da bi Virdžil mogao da pokuša, ali je rizik preveliki, zbog čega se on nedavno obratio javnosti i saopštio tešku odluku.
„Mislim da je odluka da ne idem na Evropsko prvenstvo ispravna, kada se pogleda šira slika. Teško je, ali sam se pomirio sa tim. Osećam se prilično dobro. Osećam se pozitivno, pun sam energije i naporno radim. Ovo je bilo veoma, veoma teško putovanje, ali dobro se osećam i lepo napredujem. Puna koncentacija biće na pripremama u klubu, to je realan cilj i tome se radujem. Veoma sam razočaran što neću predvoditi moju reprezentaciju na Evropskom prvenstvu, ali stvari su takve kakve jesu i svi moramo da prihvatimo“, poručio je Van Dajk.
I Nemačka ima svoju zvezdu koja neće videti Evropsko prvenstvo, reč je o Marku Rojsu, asu Borusije Dortmund. Kapiten "milionera" je posle razgovora sa selektorom Joakimom Levom potvrdio da neće zauzimati mesto u timu „pancera“.
„Posle veoma teške i komplikovane sezone odlučio sam zajedno sa selektorom da ne idem na Evropsko prvenstvo. Ova odluka je veoma teška za mene, jer uvek sa mnogo ponosa igram za nacionalni tim. Doneo sam odluku da pružim šansu telu da se odmori. Želim reprezentaciji puno uspeha na Evropskom prvenstvu i svakako da ću biti njen veliki navijač“, poručio je 31-godišnji Rojs, koji je za Nemačku odigrao 44 meča i postigao 13 golova.
Eran Zahavi - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2021
„Rat“ fudbalera zbog Izraela i Palestine: „Sada je momenat da objasnim...“ /foto, video/
Možda i najveće iznenađenje servirao je selektor Francuske Didije Dešan, koji je odlučio da na spisak za EVRO ne uvrsti maestralnog levog beka Milana Tea Ernandeza, dok je pozvao njegovog brata Lukasa iz Bajern Minhena.
Fantastičnu sezonu iza sebe ima stameni defanzivac roso-nera, za kojeg je čak i legendarni Paolo Maldini rekao da je verovatno u pitanju najbolji levi bek u istoriji fudbala. Ipak, selektor je taj koji se pita i čija je poslednja, te nikome ne polaže račune, osim u slučaju neuspeha.
Ali, teško da bilo ko sme bilo šta da prigovori legendarnoj sedmici Francuske, koja je „trikolore“ odvela do krova sveta u Rusiji pre tri godine.
Kada je reprezentacija Italije u pitanju, momak od kojeg se očekivalo da predvodi napadad „azura“ Nikolo Zanilo nije uspeo da se oporavi od povrede kolena. Pokidao je ponovo ligamente još u septembru prošle godine, ali nije u potpunosti uspeo da se vrati u pun trenažni proces, a Evropsko prvenstvo kuca na vrata.
Osim pomenutih asova, EVRO neće videti ni Dajo Upamekano (Francuska, nije pozvan), Mark Andre ter Štegen (Nemačka, povreda), Eduardo Kamavinga (Francuska, nije pozvan), Žerom Boateng (Nemačka, nije pozvan), Aleksandr Lakazet (Francuska, nije pozvan).
► Rusija je naučila jednu izreku iz Srbije – uz ovacije /video/
► Srbija zauvek ostaje bez svog Brazilca
► Spektakularan kraj „srpske drame“ – promašeni penal, tenzije i „zbogom“ za Rad i Javor!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala