Zemlja bez rata i oligarha: Zelenski saopštio svoje prioritete na čelu Ukrajine

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaSpomenik osnivačima Kijeva - braći Kiju, Ščeku i Horivu i njihovoj sestri Libed na Trgu nezavisnosti u Kijevu
Spomenik osnivačima Kijeva - braći Kiju, Ščeku i Horivu i njihovoj sestri Libed na Trgu nezavisnosti u Kijevu - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2021
Pratite nas
Država bez oligarha, bez rata, gde su svi isti pred zakonom, označio je predsednik Vladimir Zelenski prioritete u svom u radu na čelu Ukrajine.
"Pod jedan, gradimo državu bez oligarha… Mislim da osećate naše prve korake, za koje sam se spremao prilično dugo i sada vidite rezultate", izjavio je Zelenski na konferenciji.
Osim toga, predsednik je izjavio da vlast zemlje ne zavisi od sankcione politike drugih država, već samostalno brani svoj suverenitet, uključujući i unutar zemlje.
"Gradimo zemlju, gde će svi biti jednaki pred zakonom. To je sfera koju gradimo iz nule: novi sudski sistem, antikorupcijski sud, Ustavni sud, mnogo važnih zakona od kojih su većina već usaglašeni", dodao je šef države.
Zelenski je naglasio da je među prioritetima – izgradnja države, gde nema siromaštva i gde zemlja pripada narodu.
"Glavni prioritet – gradimo zemlju bez rata. To je istina, težak put, nije brz. Stavljamo ciglu po ciglu. Znamo da mir treba da bude čvrst – zauvek. I to zavisi od snage naše vojske", rekao je Zelenski.
Podsetimo, danas se navršavaju dve godine od stupanja na dužnost predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog.
TELEGRAMMMM "{$url}"
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala