Veliki plan Bila Gejtsa: Uz pomoć osuđivanog pedofila do Nobelove nagrade za mir

CC BY-SA 2.0 / Wikipedia/World Economic Forum / Milijarder i osnivač Majkrosofta Bil Gejts na Svetskom ekonomskom forumu 2013. godine
Milijarder i osnivač Majkrosofta Bil Gejts na Svetskom ekonomskom forumu 2013. godine - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2021
Pratite nas
Američki milijarder Bil Gejts želeo je da dobije Nobelovu nagradu za mir i nadao se da će do nje doći preko Džefrija Epstajna, milionera koji je osuđivan za podvođenje maloletnica i za organizovanje pedofilske mreže.
Bivši Gejtsov saradnik iz Fondacije Bila i Melinde Gejts rekao je kako je osnivač „Majkrosofta“ Džefrija Epstajna video kao „kartu do Nobela“, objavio je Dejli bist.
„Mislio je da će mu Džefri pomoći, da zna prave ljude ili način kako da dođe do Nobelove nagrade. Mislim da je bio veoma razočaran jer nije uspeo u tome“, kazao je neimenovani bivši zaposlenik Gejtsove fondacije.
Kako su ranije objavili norveški mediji, Gejts i Epstajn zajedno su putovali u Strazbur 2013. godine kako bi se sreli sa predsedavajućim Nobelovog komiteta Torbjernom Jaglandom.
Prema navodima tog medija, na sastanku su bili prisutni i predstavnici Međunarodnog instituta za mir, sa kojima je Epstajn upoznao Gejtsa, te su kasnije sarađivali na projektu borbe protiv dečje paralize.
​Sastanak je održan nekoliko godina pošto je Epstajn prvi put osuđen za krivična dela, među kojima je i podvođenje maloletne osobe, za šta je osuđen na 18 meseci zatvora i registrovan je kao seksualni prestupnik.
Jagland je prvo tvrdio da se nije sastao da Epstajnom i Gejtsom, ali je kasnije potpuno promenio izjavu.
„Došli su u moju rezidenciju sa respektabilnim timom. Epstajn i Gejts su došli zajedno. Predstavio sam evropski sistem kontrole lekova i razgovor je dalje nastavljen“, napisao je Jagland.
Dodao je i da je sastanak doprineo radu na vakcinama zajedno sa Savetom Evrope, ali da nije imao nikakve veze sa Nobelovom nagradom.
Međutim, Danijel Holtgen, predstavnik za štampu te organizacije kazao je da ne zna ništa o tom sastanku i da se ne radi o zvaničnom poslu Saveta. Ali i on je kasnije promenio izjavu i rekao da je takođe bio na sastanku.
Melinda i Bil Gejts - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2021
Haos u kući Gejtsovih: Porodica ljuta na Bila, Melinda prva tražila razvod
Fondacija Bila i Melinde Gejts saopštila je da „nikada nisu imali finansijskih poslova sa Epstajnom“.
„Mi radimo sa Međunarodnim institutom za mir, korisnikom našeg granta koji podržava naše napore u poboljšavanju zdravlja u Pakistanu i Avganistanu“, saopštila je Fondacija.
Kako su dodali, Gejts nikada nije aktivno pokušavao da dobije Nobelovu nagradu.
„Nobelova nagrada bila bi velika čast, ali je pogrešno reći da je Bil Gejts bio opsednut njom ili da mu je ona bila cilj ili da je pravio kampanju da je dobije. Ako je Epstajn imao plan ili motiv da se umeša u bilo koji proces u vezi sa nagradom u ime Bila Gejtsa, ni Bil Gejts, niti bilo ko od njegovih saradnika nije bio upoznat sa tim, a da jeste, odbio bi takvu vrstu pomoći“, navode iz Fondacije.
Iz Nobelovog komiteta odbili su da komentarišu ovo pitanje.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala