Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija, 1920
Olimpijske igre u Tokiju
Košarka, tenis, odbojka, vaterpolo... Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju ima 86 predstavnika – ko su oni, kada nastupaju i šta se od njih očekuje saznajte uz Sputnjik sport.

Srbiji tri karte za Tokio

© EPA / KYODOSat koji odbrojava do početka Olimpijskih igara u Tokiju
Sat koji odbrojava do početka Olimpijskih igara u Tokiju - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2021
Pratite nas
Srpski reprezentativci Zurab Datunašvili, Bojan Zdelar i Andrej Barna predstavljaće Srbiju na Olimpijskim igrama u Tokiju u rvanju, kajaku i plivanju.
Datunašvili je uspeo da obezbedi plasman u finale olimpijskih kvalifikacija u kategoriji do 87 kilograma grčko-rimskim stilom čime je obezbedio vizu za Olimpijske igre u Tokiju pobedivši rivala iz Rusije.
Srpski kajakaš Bojan Zdelar takođe je obezbedio vizu za Tokio, a nakon postizanja olimpijske kvote je izjavio da je ponosan što će predstavljati svoju zemlju na Olimpijskim igrama.
Andrej Barna je u kvalifikacijama za plasman u polufinale Evropskog prvenstva u plivanju ostvario četvrto vreme i sa rezultatom 48,17 izborio „A“ olimpijsku normu, čime je postao peti srpski plivač koji će učestvovati na Igrama u Tokiju.
U polufinalnoj trci discipline 100 metara slobodno mladi Subotičanin zauzeo je osmo mesto sa vremenom 48,41, te nije uspeo da stigne do finala u Budimpešti.
Ruski vunderkind čini čuda – svetskim rekordom do krova Evrope! /video/
Srpkinja se iz Rusije vraća sa zlatom
Srpski vitez je ostao bez zuba, ali se iz Rusije vratio s medaljom! /foto, video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala