Snažno nevreme u delu Srbije uništilo maline i šljive, blokirani putevi /video/

CC0 / Pixabay / Grad
Grad - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2021
Pratite nas
Tokom popodneva u sredu nevreme praćeno vetrom, obilnom kišom, sugradicom i gradom, zahvatilo je više sela opštine Topola, Gornji Milanovac i Ljig, gde je grad je naneo štete na zasadima mladog voća. Obilne padavine izazvale su bujice koje su pored useva u pojedinim mestima oštetile i puteve.
Skoro pola sata sitan grad padao je u selu Dragolj na padinama planine Rudnik. Obelele su oranice i voćnjaci. 
Vremenska prognoza - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2021
Vreme danas: Hladnije sa kišom, od sutra temperatura u porastu
Najviše štete, prema rečima predsednika Mesne zajednice Nikole Jaćimovića, pretrpeli su zasadi maline i šljive, ali i polja pod pšenicom u dolini Kačera, prenosi RTS.
Iz Štaba za vanredne situacije Opštine Gornji Milanovac kažu da će naknadno izaći na teren kako bi se utvrdilo koliku je štetu grad pričinio poljoprivredi.
Protivgradna zaštita u radarskim centrima na Bukulji i Bešnjaji dejstvovala je od 15.20 do 18 časova.
Na jednom od snimaka sa društvenih mreža vidi se kako nanosi vode u ljiškom selu Lalinci nose drveće i veliko blato za sobom, blokirajući lokalne puteve.
Tako je, javlja Ljig info, porodica Nikolić ostala bez prilaza svojoj kući. 
"Autom se ne može proći, a peške ne smemo jer je bujica još uvek velika. Ja ne pamtim da je nekada ovolika voda bila preko puta. Do sada je prilikom velikih kiša bilo prelivanja, ali nikad nije ovako nosilo sve pred sobom. Ne znamo još uvek kakvo je stanje sa usevima i kolika je šteta", rekao je Dušan Nikolić iz ovog sela.
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala