Čudo u Buenos Ajresu – korona ih „pokosila“, ostali bez ijednog golmana i pobedili! /video/

© AP Photo / Juan Ignacio RoncoroniFudbaleri River Plejta posle pobede nad Santa Feom
Fudbaleri River Plejta posle pobede nad Santa Feom - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2021
Pratite nas
Fudbaleri argentinskog River Plejta suočili su se sa neviđenim poteškoćama pred meč grupne faze Kopa Libertadoresa, ali su uspeli da dođu do pobede uprkos tome što su im svi golmani bili zaraženi virusom korona.
River je u petom kolu Grupe D Kopa Libertadoresa ugostio i pobedio kolumbijski Santa Fe sa 2:1, a pred meč je doživeo veliki peh.
Naime, Marselo Galjardo je na raspolaganju imao ukupno 11 igrača, pošto je njih čak 20 dobilo pozitivan test na koronu.
Da situacija bude još lošija, među zaraženima su bila sva četiri golmana koja su mogla da nastupe protiv Santa Fea, pa je među stativama Rivera stajao Enco Peres – fudbaler sredine terena.
Većina kladionica je momentalno nakon objavljivanja ove informacije reagovala i u sredu tokom dana izbacila utakmicu Rivera i Santa Fea iz ponude, dok je jedan deo povećao kvotu na Argentince sa 1,25 na 7.00, te pobedu gostiju smanjio na 1,30.
​I dok su kladioničari manično uplaćivali velike svote novca na pobedu gostiju, igrači Rivera su im spremali veliko razočaranje, pa su već posle šest minuta igre vodili sa 2:0.
Mrežu Kolumbijaca je prvo zatresao Angileri u trećem minutu, a zatim je Alvares uradio isto tri minuta kasnije.
Iako je Santa Fe imao više od igre – ujedno i 22 šuta ka golu i 69 odsto poseda lopte – nikako nije mogao da savlada vezistu na golu Rivera.
Tek u 73. minutu je jedna lopta uspela da prođe pored bivšeg igrača Benfike i Valensije, ali je do kraja meča nastavio da briljira, te je uspeo da sačuva pobedu svoje ekipe.
River je imao mnogo hrabrosti i sreće, ali bi ova utakmica trebalo da im posluži kao nauk, jer su čelnici kluba iz Buenos Ajresa prethodno odbili da registruju maksimalan broj igrača.
Bivši srpski fudbaler Žarko Lazetić - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2021
Lazetić za Sputnjik o pritiscima u Srbiji: Pravi se pitanje života i smrti
Fudbalska konfederacija Južne Amerike je prethodno, u skladu sa epidemiološkom situacijom, dozvolila ekipama da registruju 50 igrača, ali je River to odbio i predao spisak sa 32 imena.
S obzirom da je 38-godišnji Havijer Pinjola povređen, odnosno da se oporavlja od preloma podlaktice, River je veoma lako mogao da dođe u situaciju da mora da preda meč, zbog čega bi značajno ugrozili šanse za plasman u dalju fazu Kopa Libertadoresa.
Bilo kako bilo, u Buenos Ajresu se desilo čudo, pa je River došao do pobede iako je imao 20 igrača pozitivnih na koronu i nijednog golmana.
Spektakularan kraj „srpske drame“ – promašeni penal, tenzije i „zbogom“ za Rad i Javor!
Naterao je Meksiko da zaboravi na Hrvatsku – uz crno-belo i tri prsta /foto, video/
Srbija zauvek ostaje bez svog Brazilca
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala