Prijem povodom Dana nezavisnosti Crne Gore, Đukanović poslao telegram

© Tanjug / MARINA MAKSIMOVICZdravko Krivokapić
Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2021
Pratite nas
Predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić poručio je da je prioritet Vlade stvaranje države koja je okrenuta građanima i iskazao nadu da će se stvoriti uslovi građanski centar koji će omogućiti budućnost svih građana. Prijem koji povodom Dana nezavisnosti Crne Gore 21. maja održan je večeras u Vili Gorica u Podgorici.
Krivokapić je na prijemu poručio da je Vlada do kraja posvećena suprotstavljanju kriminalnim sistemima.
„Naša zajednička obaveza je da se izborimo protiv onoga što predstavlja opasnost po državu“, kazao je on.
Prioritet Vlade je, kako je poručio, omogućavanje mladima da ostaju u Crnoj Gori.
Istakao je i šest ciljeva Vlade na čijem je čelu: građansko društvo, evropska Crna Gora, ekonomska i finansijska stabilnost, zelena ekonomija, socijalna pravda i borba protiv korupcije i organizovanog kriminala i digitalno društvo.
Krivokapić je kazao da je nakon 15 godina od obnavljanja nezavisnosti Crne Gore jedno sigurno – da je od perioda državnosti do konačne promene vlasti obeležen znak jednakosti između nezavisnosti i privatnosti. Kako je naveo, obaveza je države da svakom svom građaninu obezbedi bolju budućnost.
„Nezavisnost je morala rezultirati većim zajedništvom, integracijom građana, harmonijom, njegovanjem iskonske vrednosti naših predaka, jasnom vizijom, blagostanjem, primjenom zakona bez selektivnosti, poštovanje suparnika“, kazao je Krivokapić, prenosi RTCG.
Istakao je da smo bili zastrašivani potencijalno gorim scenariom.
„Sve je bilo bazirano na navodnoj potrebi za očuvanjem nacije“, dodao je premijer.

Sutra svi da se raduju

Predsednik Skupštine Crne Gore, Aleksa Bečić, istakao je da proslava Dana nezavisnosti ne sme biti ničija privilegija.
„Državu ne čini jedan čovek, jedna grupa ili pola stanovništva, državu čine svi njeni građani, bez obzira na to koju opciju su zaokružili prije 15 godina na referendumu. Crna Gora se voli samo ako se voli cela“, poručio je Bečić.
Naglašavanje nacionalizama i njihovo predstavljanje kao patriotizma, kako je kazao Bečić, podriva nezavisnost i državnost. Pozvao je sve građane, bez izuzetka da se sutra raduju.
„Samo jaka Crna Gora je nezavisna Crna Gora, sve ostalo su varijacije“, naglasio je on.
Predsednik Crne Gore Milo Đukanović nije bio u prilici da prisustvuje događaju. U telegramu koji je poslao čestitao je Dan nezavisnosti.
Pročitajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala