Novak uputio važnu poruku mladima u Srbiji /video/

Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, nakon Mastersa u Rimu baterije pred Srbija open 2 puni na Zlatiboru. Tom prilikom je posetio muzej na otvorenom „Staro selo“ Sirogojno, poručivši mladima da svrha života nije odlazak van granica Srbije.
Samo dan nakon što je poražen u finalu Otvorenog prvenstva Italije od Rafaela Nadala, Đoković je otputovao u zlatiborski kraj.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 18.05.2021
Zapad priznao: Rim serijski prestupnik prema Đokoviću
Tom prilikom je prisustvovao otvaranju prvog vrtića u selu Ljubiš čiju je rekonstrukciju finansirala Fondacija „Novak Đoković“, a koji je poneo ime proslavljenog dečjeg pesnika Ljubivoja Ršumovića, koji je rođen u tom selu.
Prvi reket sveta boravak na srpskoj najprometnijoj planini je iskoristio i za posetu jedinog muzeja na otvorenom u Sirogojnu, gde su ga ugostili lokalni domaćini, kako je rekao „izuzetnom gozbom“.
U obilasku Sirogojna vodič mu je bila direktorka „Starog sela“, Svetlana Đaldović kojoj se zahvalio na gostoprimstvu.
„Običaji i tradicija, kultura, to je na neki način obaveza za sve nas da ponovo obnovimo to gradivo i mnoge stvari koje ne znamo, da pokušamo da saznamo, upoznamo, da se približimo selu. Vi radite izuzetan posao i zahvaljujem vam se u ime svih nas, vaših sunarodnika što promovišete selo, približavate kulturu i nasleđe svima nama, mladim ljudima koji misle da je cela svrha života van zemlje, a zapravo nije. Na neki način apelujem na sve da dođu i posete Staro selo, jedini otvoreni muzej kao što je direktorka spomenula. Fenomenalno je osetiti duh predaka ovde, odete nadahnuti i oplemenjeni da više posećujete selo i više provedete vremena u prirodi“, poručio je najbolji teniser planete.
Đoković je Đaldovićevu zamolio da ukratko kaže nekoliko reči o istoriji ovog sela.
„Ovo je jedini muzej na otvorenom u Srbiji i ponosni smo što se nalazi baš u selu Sirogojno. O istoriji sela bih morala da pričam od 15. veka, ali neću da idem toliko daleko. Počeću o istoriji sela od šezdesetih godina prošlog veka kada Sirogojno postaje jedno od najpoznatijih sela u tadašnjoj Jugoslaviji, kada dostiže takve visine da je poznato u celom svetu po džemperu. Iz tog predivnog i jedinstvenog džempera proistekao je ovaj Muzej na otvorenom. Drago mi je što ste i vi danas ovde sa nama. Drago mi je da uz ovu našu šetnju i priču prepoznajem koliko želite da upoznate našu i vašu tradiciju, poreklo svih nas i koliko ste oduševljeni našim muzejem“, rekla je direktorka Muzeja.
Novak je izgubio, ali je i dalje najbolji
Đoković objasnio zašto je izgubio
Sudar titana opravdao očekivanja – kako je Rafa pobedio Novaka
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala