Amerika uvodi sankcije jednom broju ruskih kompanija i brodova zbog "Severnog toka 2"

© Sputnik / Mihail Golenkov / Uđi u bazu fotografijaBrod za polaganje cevi "Akademik Čerski"
Brod za polaganje cevi Akademik Čerski - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2021
Pratite nas
Američka administracija je odlučila da uvede sankcije protiv osam struktura, povezanih sa „Severnim tokom 2“, saopštila je senatorka-demokrata Džin Šahin.
„Oduševljena sam što će Stejt department uvesti sankcije za još osam struktura. Međutim, razočarana sam što administracija neće uvesti kompaniji "Nord Stream 2 AG". Završetak izgradnje ovog gasovoda predstavlja pretnju u sferi bezbednosti“, rekla je senatorka, prenose američki mediji.
Kako se navodi, sankcije će biti uvedene protiv četiri kompanije i četiri broda, ali ne i protiv kompanije-operatera „Nord Stream 2 AG“.
Iz kopije izveštaja Stejt departmenta Kongresu u koji su imali uvid američki mediji, može se videti da sankcije prete, između ostalog, kompanijama "Koksohimtrans" i "Mortransservis" i brodovima: „Jurij Topčev", "Vladislav Strižov", "Baltički istražitelj" i "Akademik Čerski".
Ranije su mediji, pozivajući se na izvore, javili da američka administracija namerava da odustane od sankcija protiv operatora „Nord strim 2 AG“ i direktora ove kompanije, ali istovremeno i dalje namerava da spreči puštanje u rad „Severnog toka 2“.
Pročitajte još:
© SputnikSeverni tok 2
Severni tok 2 - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2021
Severni tok 2
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala