Zvezda oborila svetski rekord, ali i zasenila Partizan /video/

© Foto : FK/Crvena zvezdaZvezda
Zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2021
Pratite nas
Fudbaleri Crvene zvezde su na impozantan način spustili zavesu na kraj sezone u Superligi! Pobedom nad Metalcem iz Gornjeg Milanovca u poslednjem, 38. kolu - 5:1 (3:0) oborili su dva rekorda, od kojih je posebno fascinantan onaj po broju osvojenih bodova u jednoj sezoni.
Kaznena ekspedicija sa Marakane, nadmašila je i poslala u istoriju Seltikov rekord od 106 bodova, s obzirom na to da su crveno-beli do 32. titule stigli sa 108 osvojenih bodova!
I to nije jedini rekord koji je Crvena zvezda oborila 19. maja 2021. godine i koji će zlatnim slovima biti ispisan u blistavu istoriju kluba iz Ljutice Bogdana. Naime, Zvezda je i po broju golova uspela da nadmaši rekord koji je držao Partizan u sezoni 1999/00, kada je Ješićev tim postigao 111 golova.
Fudbaleri Crvene zvezde - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2021
Zvezda otkrila gde će slaviti titulu /foto/
Aktuelni šampion Srbije, koji se i četvrtu godinu zaredom šepuri na vrhu tabele, stigao je do neverovatne brojke od 114 pogodaka, naspram svega 20 primljenih u 38 odigranih kola Superlige.
Crveno-beli su u poslednjem kolu kao domaćini deklasirali ekipu Metalca iz Gornjeg Milanovca, a krenuli su silovito. Već u drugom minutu desni bek Milan Gajić je pogodio mrežu gostiju, da bi prednos u petom minutu duplirao El Fardu Ben.
Nije to bio konačan rezultat prvog poluvremena, pošto je reprezentativac Komorskih ostrva još jednom pogodio do odlaska na odmor - 3:0. Već tada je nadmašen rekord Partizana od pre 20 i kusur godina. Zvezda je dobacila do magičnih 112 golova, što nikada nijednom timu u Superligi nije pošlo za nogom. 
U nastavku tim Dejana Stankovića nije spuštao nogu s „papučice za gas“, pa je kao plod takve igre stigao još jedan gol, egzekutor je bio Gelor Kanga.  
​Gorak ukus u ustima tima iz Gornjeg Milanovca uspeo je bar malo da spere Igor Maksimović koji je u 69. minutu matirao Zorana Popovića, koji je na poluvremenu ušao umesto prvog golmana Milana Borjana.
Do kraja Crvena zvezda je imala i penal, a precizan s bele tačke u 77. minutu bio je Milan Pavkov.
​Zvezda je odradila svoje, „olupala“ je i Metalac, srušila svetski i Partizanov rekord, i sada se mirne glave okreće trofeju Kupa Srbije, gde je 25. maja na Marakani očekuje dvoboj s najvećim rivalom, crno-belima iz Humske.
Standings provided by SofaScore LiveScore
► Naterao je Meksiko da zaboravi na Hrvatsku – uz crno-belo i tri prsta /foto, video/
► Lazetić za Sputnjik o pritiscima u Srbiji: Pravi se pitanje života i smrti
► Kao grom iz vedra neba – poraz Partizana! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala