Stiglo još 440.000 doza kineske vakcine

© REUTERS / MARKO DJURICABočice kineske vakcine „Sinofarm“
Bočice kineske vakcine „Sinofarm“  - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2021
Pratite nas
Na beogradski aerodrom Nikola Tesla jutros je sleteo avion „Er Srbije“ sa 440.000 doza kineske „Sinofarm“ vakcine protiv virusa korona, a pošiljku su dočekali ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar, ministar odbrane Nebojša Stefanović i kineska ambasadorka u Beogradu Čen Bo.
Od tog broja, 200.000 vakcina su donacija kineske vojske.
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je rekao da će sa isporukama do vikenda Srbija izaći na 3,5 miliona doza „Sinofarm“ vakcine.
To je jedan od presudnih faktora zašto je Srbija danas u situaciji kada se vidi svetlo na kraju tunela, rekao je Lončar.
On je, međutim, istakao da to ne znači opuštanje i pozvao građane da iskoriste to što ima dovoljno i više vrsta vakcina i da se vakcinišu, ističući da je to jedini način da se vratimo normalnom životu.
Lončar je apelovao na lokalne samouprave u opštinama, gde je odziv na vakcinaciju manji da se aktivnije uključe i promovišu vakcinaciju.
On je apelovao na mlade da se vakcinišu i naveo primer Pekinga, gde je u jednom momentu dat prioritet vakcinaciji mladih, jer oni moraju da se kreću i rade, i istakao da je to dalo rezultate.
Lončar je ponovio da su vakcine bezbedne i da deluju, ukazujući da su rezultati bolji svuda gde se više ljudi vakcinisalo.
Ministar zdravlja je zahvalio ambasadorki Kine, kineskom predsedniku i kompaniji „Er Srbija“ za sve što su uradili u nabavci vakcina.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala