Spektakularan kraj „srpske drame“ – promašeni penal, tenzije i „zbogom“ za Rad i Javor!

© Depositphotos.com / PhanuwatNandeeFudbal
Fudbal - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2021
Pratite nas
Fudbaleri Rada i Javora nisu uspeli da izbore opstanak u Superligi Srbije, pošto su protiv Spartaka, odnosno Voždovca, odigrali nerešeno, što nije bio rezultat koji ih ostavlja u elitnom rangu takmičenja srpskog fudbala.
Bivši srpski fudbaler Žarko Lazetić - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2021
Lazetić za Sputnjik o pritiscima u Srbiji: Pravi se pitanje života i smrti
Potpuna drama je viđena u Subotici, Rad i domaći Spartak su odigrali nerešeno (1:1), a priliku da beogradskoj ekipi donese pobedu i opstanak imao je Andrija Kaluđerović, međutim promašio je penal u 80. minutu.
Zapravo, sjajno je reagovao čuvar mreže subotičkog tima, 21-godišnji Crnogorac Mišo Dubljanić, koji je uspešno odbranio udarac koji je ličio na onaj Aleksandra Mitrovića u duelu Srbije i Škotske u finalu baraža Lige nacija za plasman na Evropsko prvenstvo.
Spartak je imao veliku priliku za pobedu u 93. minutu, ali nije iskoristio gotovo prazan gol rivala.
Dramatično je bilo i na stadionu na Voždovcu, Javor je stigao u Beograd sa imperativom pobede, ali je meč završen nerešenim rezultatom bez golova, uprkos spornoj situaciji u finišu meča kada su gosti tražili penal.
Remi je Voždovcu obezbedio opstanak, što je učinio i Novi Pazar pobedom od 2:1 nad Napretkom, a sa velikih 5:1 Radnički Niš je savladao Bačku i sebe učinio članom Superlige i za narednu sezonu.
Veliko iznenađenje u poslednjem kolu napravio je Proleter iz Novog Sada, koji je savladao Vojvodinu kao gost rezultatom 2:0, čime je Stara dama ostala na četvrtoj poziciji tabele, iza Crvene zvezde, Partizana i Čukaričkog.
Superligu Srbije, bar prema aktuelnim pravilima, napuštaju Bačka, Mačva, Zlatibor, Inđija, Javor i Rad, šampion Crvena zvezda ide u kvalifikacije za Ligu šampiona, a do Lige konferencija, novog takmičenja pod okriljem UEFA, probaće da stignu Partizan, Čukarički i Vojvodina.
Plasman obezedio SofaScore LiveScore
► Zvezda oborila svetski rekord, ali i zasenila Partizan /video/
► Srbija zauvek ostaje bez svog Brazilca
► Naterao je Meksiko da zaboravi na Hrvatsku – uz crno-belo i tri prsta /foto, video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala