Rusija: EU namerno odugovlači sa registracijom „Sputnjika Ve“, to je amoralno

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaRuska vakcina protiv kovida "Sputnjik Ve"
Ruska vakcina protiv kovida Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2021
Pratite nas
Registracija ruske vakcine „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) u Evropi odugovlači se po nalogu iz uticajnih kabineta EU, a zašto se to događa to treba da utvrde sami građani evropskih zemalja i lokalne policije, rekao je direktor Spoljnoobaveštajne službe Rusije Sergej Nariškin.
„Evropska agencija za lekove koja je zadužena za registraciju svih lekova odugovlači sa registracijom ruske vakcine. Ne želim da optužujem stručnjake EMA, ali mi pouzdano znamo da to odugovlačenje ima veze sa odgovarajućim signalima koji stižu iz uticajnih kabineta EU“, rekao je Nariškin za „Prvi kanal“.
Kako je dodao, da li su uzroci toga samo političkog karaktera ili je prisutan i ekonomski faktor time treba da se bave građani evropskih država i policija.
„Ali, to je jednostavno amoralno“, rekao je glavni ruski obaveštajac.
Podsetimo, Nariškin je ranije rekao da Rusija ima informacije o tome da EU priprema propagandnu kampanju kako bi optužila Rusiju da podstiče  antivakserski pokret u inostranstvu.
Vakcina „Sputnjik Ve“ koju proizvodi Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu.
Evropska agencija za lekove (EMA) započela je proveru ruske vakcine 4. marta. Izvor upoznat sa procesom saopštio je da bi odluka o konačnom odobrenju mogla biti doneta u maju.
Pročitajte još:
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala