Nemački političar: Amerika pokazala mudrost, a ne slabost kada nije uvela sankcije "Severnom toku 2"

© Foto : © Nord Stream 2 AG / AgitecoZagat na obali duž koje se postavljaju cevi za gasovod "Severni tok 2"
Zagat na obali duž koje se postavljaju cevi za gasovod Severni tok 2 - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2021
Pratite nas
Američki predsednik pokazuje "mudrost, a ne slabost", odustajući od sankcija protiv operatera "Nord Strim 2 AG", saopštio je Sputnjiku šef komiteta bundestaga za ekonomiju i energetiku Klaus Ernst (Levica).
"Ako američki predsednik zaista želi da odustane od politike sankcija protiv "Severnog toka 2" kojima se krši međunarodno pravo - to pozdravljam. Samu ideju uvođenja sankcija direktoru kompanije koja nema nikakve veze sa SAD, a koja gradi u potpunosti legalan cevovod, teško je prevazići po drskosti. Ako Džo Bajden odbaci ovu ideju, to će značiti da pokazuje mudrost, a ne slabost", smatra nemački političar.
"Politika sankcija, uz pomoć koje SAD žele da brane svoje ekonomske interese - je nedopustivo", dodao je on.
"Ako Bajden to shvati i želi postepeno da vrati svoju zemlju da bude pravi partner, koji poštuje suverenitet svojih saveznika, napetost u odnosima sa Rusijom može oslabiti. Evropa i SAD zavise od Rusije kao partnera, ako žele da reše globalne probleme našeg vremena. Pre svega, Evropljanima je potrebna tesna ekonomska saradnja sa Rusijom", izjavio je Ernst.
Juče je portal "Aksios" objavio da Bajdenova administracija namerava da odustane od sankcija protiv kompanije „Nord strim 2 AG“ (operatora „Severnog toka 2“). Danas je to potvrdio i "Politiko".
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala