Najveća investicija u srpski turizam u ovom trenutku: Oživeće jug Srbije

© Tanjug / RADE PRELICAna Brnabić
Ana Brnabić - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2021
Pratite nas
Investicija "Meriota" i "Milenijum rizorta" u gradnju hotelskog kompleksa u Vranjskoj banji za jug Srbije značiće oživljavanje, kazala je premijerka Srbije Ana Brnabić.
Za ljude koji tamo žive to će značiti dolazak novih investitora, posao za građane, bolje plate i bolji životni standard, izjavila je premijerka Srbije na potpisivanju ugovora o saradnji između te dve kompanije..
Ana Brnabić je naglasila da je reč o najvećem projektu kompanije "Meriot" na Balkanu, kao i da je to najveća investicija u srpski turizam u ovom trenutku.
"Ovakva investicija znači mnogo Srbiji, i to što je upravo u Vranjskoj banji. Znači za čitav jug centralne Srbije, koji smo se trudili da pokrenemo, ojačamo i oživimo u poslednjih nekoliko godina", rekla je Ana Brnabić na svečanosti potpisivanja ugovora tih kompanija.
Brnabićeva je navela da je izuzetno teško dovesti projekte u neke delove Srbije, koji su malo udaljeni od Beograda, i gde nema mnogo investitora, koji ta mesta ne vide na mapi investicionih destinacija, iako to jesu.
"Ali, kada dovedete jednu, dolazi druga, kreće treća investicija i taj kraj počinje sam da se razvija. To je održivi razvoj", rekla je Ana Brnabić.
Ona je istakla da je ovo najveća investicija u domaći turizam u ovom trenutku koji nije nimalo lak, jer se svi i dalje bore sa posledicama epidemije korona virusa.
© Tanjug / RADE PRELICSvečano potpisivanje ugovora u Beogradu
Svečano potpisivanje ugovora u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2021
Svečano potpisivanje ugovora u Beogradu
Kompanija "Milenijum rizorts" i američka hotelska kompanija "Meriot internešenal" potpisale su danas ugovor o saradnji o izgradnji hotelskog kompleksa u Vranjskoj banji.
Direktor kompanije "Milenijum tim" Stojan Vujko je rekao da će uložiti 90 miliona evra u taj projekat, i da će biti otvoreno 350 radnih mesta.
"Sigurni smo da će nakon ovog projekta Srbija biti prepoznata kao destinacija vrhunskog banjskog turizma", rekao je Vujko.
Direktor kompanije "Milenijum rizorts" Ivan Bošnjak rekao je da će kompleks imati dva hotela iz lanca "Meriot", kao i medicinski centar "Sofka", te da su u planu spa apartmani, vile, bungalovi.
"Vranjska banja nekada je bila važna turistička destinacija u oblasti banjskog i zdravstvenog turizma, dok je danas to ruinirano, da praktično turizma i nema. Ovaj projekat će dati novi život i energiju, kreiraćemo novu turističku destinaciju", rekao je Bošnjak.
Regionalni potpredsednik za Evropu kompanije "Meriot internešenal" Markus Lenert istakao je da je projekat izgradnje hotelskog kompleksa u Vranjskoj banji veoma važan korak i za njihovu kompaniju, te da posle glavnog grada, šire lanac i u unutrašnjosti zemlje.
"Ovaj projekat je veoma važan signal", rekao je Lenert.
Dodao je da investitori imaju poverenja u investiciono okruženje u Srbiji.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala