Evropski princip — kako uništiti Rusiju u pet koraka /video/

CC0 / Public domain / NATO vojnici
NATO vojnici - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2021
Pratite nas
Iako nazvan „Pet principa za formiranje odnosa sa Rusijom“, novi predlog Komiteta za međunarodne odnose Evropskog parlamenta mogao bi se nazvati — pet principa za uništavanje Rusije.
Komitet smatra da Rusija predstavlja pretnju evropskoj bezbednosti, pa samim tim predlaže uvođenje sankcija, finansijsku kontrolu i organizaciju međunarodnih istraga. Pored toga, Brisel preporučuje da se podrži „demokratsko društvo“ u Rusiji, kao i da se iskoristi uspeh programa „Istočno partnerstvo“ kao izvor nadahnuća u Rusiji.
Zanimljivo je da, kao prvi korak, autori projekta pozivaju evropske države da prekinu saradnju sa Rusijom oko „Severnog toka 2“. Čini se da upravo to otkriva korene ovih „dobronamernih“ saveta autora teksta. Jer, ne smeta „Severni tok“ Evropi i to je po ko zna koji put ponovila Angela Merkel. Gasovod koji se upravo završava može samo da koristi Evropi, ali ako ga ne žele, niko ih neće sprečavati da kupuju duplo skuplji gas od Amerike.

Uništavanje Rusije počinje od „Severnog toka 2“

Ali smeta Sjedinjenim Državama koje po svaku cenu hoće osvoje evropsko tržište. A svesni su da sve dok evropske zemlje mogu da biraju, biraće jevtiniji, ruski gas. A to se ne sme dozvoliti po cenu rušenja sistema, predsednika, država.
I zato je u igri „Istočno partnerstvo“, koje je svojevremeno pokrenuo Brisel radi jačanja saradnje s državama bivšeg SSSR-a. Zaboravili su da kažu da su u pet, od šest zemalja članica, upravo oni srušili vlast. Reč je o Azerbejdžanu, Gruziji, Ukrajini, Moldaviji, Jermeniji.
U Belorusiji su već dvaput pokušali, ali im nešto baš ne ide. Ali — ne odustaju. Upravo su prankeri Vovan i Leksus uspeli da razgovaraju s rukovodiocima NED-a (američke agencije za podršku demokratiji) predstavljajući se kao Svetlana Tihanovska. Imali smo prilike da čujemo kako predstavnik NED-a savetuje nesuđenu predsednicu Belorusije kako da se dalje bori za to mesto. Oni će pomoći — imaju po svim većim gradovima Rusije i Belorusije filijale u kojima rade ozbiljni analitičari i novinari, finansiraju ih, a pošto nisu zvanično registrovani i nemaju zvanične kancelarije, vlasti domaćina im ne mogu ništa.

Pomoć ili špijunaža

Ona ima zadatak da odražava vezu između ruskog i beloruskog pokreta za borbu protiv vlasti i da pokuša da otkrije i obavesti ih o značaju zajedničkih vojnih vežbi Rusije i Belorusije.
Neko drugi bi takvu pomoć nazvao špijunažom.
Dodatno joj objašnjavaju i značaj i ulogu Navaljnog, koji treba da se fokusira na korupciju i na formiranje koalicije sa svima koji su protiv Putina, bez obzira na ideologiju. A njegov pomoćnik će postati i njen zamenik.
Komitet EU preporučuje i da se razmotri opcija nepriznavanja sastava Državne dume nakon jesenjih izbora i da se zatraži izbacivanje Rusije iz međunarodnih organizacija, ukoliko izbori budu označeni kao falsifikovani.
Ovo treba čitati samo malo drukčije — proglasiti izbore za falsifikovane, a onda se potruditi da izabrani predstavnici naroda ne uđu u Parlament.

Sa SVIFT-om ili bez njega — svejedno je

Biće da je to preveliki zalogaj, kao i onaj koji predviđa isključenja Rusije iz platnog sistema SVIFT-a, što se često pominje, ali se ne realizuje, jer bi na taj način nanela veću štetu drugima, nego Rusiji, koja ionako ulaže napore da svoju ekonomiju oslobodi dolara. Isključivanje iz SVIFT-a bio bi poslednji korak u realizaciji tog plana.
Ipak, treba reći da Komitet za međunarodne odnose Evropskog parlamenta predstavlja sve i istovremeno ne predstavlja nikoga. Ponaša se kao jurišni odred evropske birokratije, a zapravo vodi borbu protiv Rusije samo u svoje ime. Zato se čitav ovaj predlog može smatrati, moderno rečeno, „nonpejperom“. Iako je potpisan, nikoga ne obavezuje i — ništa ne znači.
Prethodne emisije "Moj pogled na Rusiju":
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala