Đukanović vraća tužilačke zakone Skupštini Crne Gore

© AP Photo / Darko VojinovicMilo Đukanović
Milo Đukanović - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2021
Pratite nas
Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović saopštio je danas na konferenciji za medije da će vratiti zakone o državnom tužilaštvu na ponovono razmatranje. Podsjetimo Skupština Crne Gore je izglasala nov Zakon o Državnom tužilaštvu prošle sedmice. Zbog toga su poslanici DPS-a i opozicije napustili sjednicu Skupštine kad se glasalo o zakonu.
Na pitanje novinara da li je DPS riješio da bojkotuje rad Skupštine Đukanović je kazao da oni nijesu donijeli odluku o bojkotu parlamenta, ali da je to bilo upozorenje vkladajućoj većini da DPS ne pristaje na ucjene već da je raspoložen za dijelog.”
"DPS je u parlamentu, ali ne ulazi u plenarnu salu. Ne možemo da se ponašamo kao partije koje su četiri godine bojkotovale parlament. Čujemo poruke evropskih partnera. Ali više bih volio da sam čuo koju riječ od njih o brutalnom ignorisanju preporuka Venecijanske komisije", kazao je Đukanović.
Šef poslanničkog kluba DFa Slaven radnović je nedavno kazao da ako Đukanović odbije da potpiše tužilačke zakone, onda će ih parlament opet izglasati i da će to odgoditi promjene u tužilaštvu za nekih mjesec dana, dakle do jeseni.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala