DF najavio proces opoziva predsjednika Đukanovića

© AP Photo / Risto BozovicCrnogorski predsednik Milo Đukanović
Crnogorski predsednik Milo Đukanović - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2021
Pratite nas
Poslanik Demokratskog fronta Slaven Radunović najavio je pokretanje procesa opoziva predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.
Radunović je ovo obnarodovao na plenarnoj sjednici Skupštine Crne Gore, navodeći da je „predsjednik Đukanović pokazao da nije predsjednik svih građana i građanki Crne Gore“.
Kako je prenio, Đukanović je u razgovoru sa ministrom vanjskih poslova Đorđijem Radulovićem iznio stav da oni koji su bili protiv obnove nezavisnosti, nemaju moralno pravo da traže saglasnost države Crne Gore da budu njeni predstavnici.
Ustav Crne Gore predviđa mogućnost opoziva u slučaju da je predsjednik povrijedio Ustav.
„Postupak za utvrđivanje da li je predsjednik Crne Gore povrijedio Ustav može pokrenuti Skupština, na predlog najmanje 25 poslanika. Predlog za pokretanje postupka Skupština dostavlja predsjedniku Crne Gore na izjašnjenje. Odluku o postojanju ili nepostojanju povrede Ustava donosi Ustavni sud i bez odlaganja je objavljuje i dostavlja Skupštini i predsjedniku Crne Gore. Predsjednika Crne Gore Skupština može razriješiti kada Ustavni sud utvrdi da je povrijedio Ustav“, stoji u Ustavu Crne Gore.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala