Bugarski evroposlanik poručio Skoplju: Sa prijateljima kao vi, ne trebaju nam neprijatelji

CC0 / Pixabay / Zastava Bugarske
Zastava Bugarske - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2021
Pratite nas
Premijer Makedonije Zoran Zaev odlučio je putem medija, a ne direktno, da apeluje na Bugarsku da Skoplju pruži šansu da nastavi svoj put ka Evropskoj uniji, rekao je bugarski evroposlanik Angel Džambaski komentarišući govor makedonskog političara koji je zatražio od predsednika Bugarske Rumena Radeva i nove vlade da pokažu „evropsku veličinu“.
„Kroz redove se može pročitati da ako ne udovoljimo ovoj ‘poruci’, ne posedujemo evropsku veličinu. Lično sam spreman da pretrpim takav ‘gubitak’. Meni je nekako važnije da imam bugarsku veličinu i ostanem veran zavetima naših dedova koji su prolili svoju krv, dali mladost i živote u ime priznanja. Priznanja, koje, međutim, ne leži na pregovaračkom stolu Zaeva“, napisao je zamenik predsedavajućeg partije VMRO BND Džambaski na svojoj stranici na Fejsbuku.
Prema rečima evroposlanika, makedonski premijer ostaje veran svojoj manipulativnoj prirodi, a poslednja „poruka“ takođe je zvučala kao ultimatum.
„Da li on to ucenjuje Bugarsku i EU? Na vama je da odlučite. Istovremeno, šizofreno nastavlja da nas podstiče da gradimo prijateljstvo. Dragi Zaeve, da li zaista mislite da upravo sada i na ovaj način gradite prijateljstvo? Bugarska veoma voli Makedoniju i makedonski narod, voli odavno i ponekad nesebično. Sa prijateljima kao Vi, Zaeve, neprijatelji nisu potrebni“, zaključio je bugarski političar, završavajući poruku oznakom „Makedonija je Bugarska“.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala