Brisel Nariškinu: Zalažemo se za to da prema svim vakcinama postoji isti pristup

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaZgrada Evropske komisije u Briselu
Zgrada Evropske komisije u Briselu - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2021
Pratite nas
U Evropskoj komisiji insistiraju na tome da se prema svim vakcinama koje treba da budu odobrene, uključujući „Sputnjik Ve“ (Sputnik V), primenjuje jedinstven naučni pristup, rekao je predstavnik EK Stefan de Kersmaker.
„Mi u Evropskoj komisiji uvek smo insistirali na važnosti naučnog pristupa u oceni vakcine koja čeka registraciju. Takav pristup se primenjuje prema svim takvim vakcinama podjednako“, rekao je Kersmaker, povodom izjave direktora Spoljnoobaveštajne službe Rusije Sergeja Nariškina da se u EU namerno odugovlači sa registracijom ruskog preparata.
On je dodao da kada vakcina dobije odobrenje Evropske agencije za lekove, ona treba da ispuni još neke uslove koji su jasno navedeni i objašnjeni u Evropskoj strategiji vakcinacije.
Između ostalog, ti uslovi podrazumevaju sposobnost brze proizvodnje i garantovanje isporuka preparata u EU, cenu, organizaciju proizvodnih kapaciteta u EU, globalnu solidarnost i druge.
Ruska vakcina Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 18.05.2021
Nema granica cinizmu i licemerju: Evropljane će uskoro zapljusnuti novi talas laži o Rusiji
Nariškin je ranije danas rekao da se registracija ruske vakcine „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) u Evropi odugovlači se po nalogu iz uticajnih kabineta EU, a zašto se to događa to treba da utvrde sami građani evropskih zemalja i lokalne policije.
„Evropska agencija za lekove koja je zadužena za registraciju svih lekova odugovlači sa registracijom ruske vakcine. Ne želim da optužujem stručnjake EMA, ali mi pouzdano znamo da to odugovlačenje ima veze sa odgovarajućim signalima koji stižu iz uticajnih kabineta EU“, rekao je Nariškin za „Prvi kanal“.
To je amoralno, rekao je on.
Pročitajte još:
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala