Briljantni Tejtum uništio Vizardse! /video/

© AP Photo / Charles KrupaAmerički košarkaši Rasel Vestbruk i Džejson Tejtum
Američki košarkaši Rasel Vestbruk i Džejson Tejtum  - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2021
Pratite nas
Košarkaši Boston Seltiksa pobedom nad Vašington Vizardsima 118:100 osigurali su sedmo mesto na Istočnoj konferenciji, dok je Indijana trijumfom nad Šarlotom zadržala šansu za osmu poziciju.
U plej-in utakmicama na Istoku viđena su blaga iznenađenja, pošto su Vašington i Šarlot po mnogima bili favorita da trijumfuju u eliminacionim mečevima.
Ipak, desilo se suprotno. Seltiksi, uprkos povredi Džejlena Brauna, uspeli su da preokrenu rezultat u drugom poluvremenu dobivši ovaj period igre 66:46, a briljantan je bio Džejson Tejtum.
Talentovani košarkaš Bostona na terenu je proveo 41 minut i utakmicu je završio sa 50 poena, osam skokova, četiri asistencije, jednom ukradenom loptom i dve blokade.
Tejtum je iz igre šutirao 14/32 (43,8%), za tri poena 5/12, a sa linije za slobodna bacanja perfektnih 17/17. Mladi krilni košarkaš imao je svega dve izgubljene, te je apsolutno najzaslužniji za trijumf.
Tejtum je još jednom pokazao da najbolji kada je najpotrebnije i Boston će u prvoj rundi plej-ofa igrati protiv Bruklin Netsa koji su sezonu završili kao drugoplasirana ekipa Istoka.
Njega ja pratio Kemba Voker sa 29 poena, dok je Tristan Tompson imao 12 i 12 skokova.
U poraženom timu podbacili su Rasel Vestbruk (20 poena, 6/18) i Bredli Bil (22 poena, 10/25), kao i Davis Bertans koji je šutirao 0/7 za tri poena.
Ovde nije kraj za Vizardse pošto će imati još jednu šansu za osmo mesto. Ekipa Skotija Bruksa za poslednje mesto koje vodi u plej-of igraće protiv Indijane koja je ponizila Šarlot.
Pejsersi, oslabljeni neigranjem Leverta, Tarnera, Vorena i Lemba, odigrali su sjajnu partiju i ni u jednom trenutku nije se postavljalo pitanje pobednika.
Prvu četvrtinu dobili su 40:24, drugu 29:21, te je na poluvremenu bilo već velikih +24 – 69:45. Do kraja su održavali prednost i zasluženo su došli do šanse da se bore za osmo mesto.
Hornetsi su porazom završili sezonu i naredne će pokušati da poprave utisak.
Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Briset sa 23 poena, Mekdermot je postigao 21, Mekonel 17, a Sabonis je imao 14, 21 skoka i devet asistencija. Kod Šarlota bolji od ostalih bio je Majls Bridžis sa 23 poena.
Utakmica između Vašingtona i Indijane igra se u noći između četvrtka i petka u 02.00, dok su noć pre toga na programu plej-in mečevi Zapadne konferencije.
Prvo će na teren Memfis i San Antonio, a potom nas čeka spektakl između Lejkersa i Voriorsa.

NBA, rezultati:

Indijana – Šarlot 144:117
Boston – Vašington 118:100
Bobi se setio NATO agresije: Svi smo spavali u istoj sobi... /video/
Nurkić otkrio u kakvim je odnosima sa Jokićem /video/
Legenda odala priznanje čoveku koji je Srbima srušio snove /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala