Amerikanac „zapretio“ kolegama: Kazniti svakoga ko ne glasa za Jokića

© AP Photo / Jack DempseyNikola Jokić dobija nagradu za najboljeg igrača meseca od generalnog menadžera ekipe Kalvina Buta
Nikola Jokić dobija nagradu za najboljeg igrača meseca od generalnog menadžera ekipe Kalvina Buta - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2021
Pratite nas
Šejn Jang, američki novinar i NBA kolumnista portala Forbs, zanimljivom objavom na Tviteru izneo je stav da je Nikola Jokić najkorisniji igrač (MVP) najpoznatije košarkaške lige na svetu, pritom naglašavajući da svaki kolega koji Džokeru ne bude dao najveći broj glasova treba da bude „kažnjen“.
Regularni deo sezone u NBA ligi je završen, a Denver Nagetsi zauzeli su visoko treće mesto Zapade konferencije iza Jute i Finiksa, a somborski as je najzaslužniji za ovako dobar plasman franšize iz Kolorada.
Jokić je jedini od preostala četiri kandidata za najprestižniju nagradu – MVP (Džoel Embid, Stef Kari, Kris Pol, Janis Adetokumbo), koji nije propustio nijednu utakmicu tokom sezone, pritom prosečno beležeći 26,4 poena, 10,8 skokova, 8,3 asistencije, 1,3 ukradene lopte uz 56,6 procenta šuta iz igre.
Mnogi su osporavali kandidaturu Somborca za MVP nagradu jer Denver nije veliko tržište poput Los Anđeles Lejkersa, niti se očekivao ovako visok plasman Nagetsa s obzirom na povrede ključnih šrafova ekipe – Džamala Mareja, Vila Bartona i Monteja Morisa.
Nikola Jokić i Entoni Dejvis - Sputnik Srbija, 1920, 11.05.2021
Jokić deli Ameriku: „To što pričaš je ludost“ /video/
Ipak, Jokićeva konstantnost tokom čitave sezone i odbijanje predloga trenera Majka Melouna da se ne „skine“ za poneku utakmicu kako bi odmorio, mnogima su „zapušili usta“ i naveli ih da se pomire sa činjenicom da je Jokić – MVP.
Šejn Jang naveo je Džokerove brojke koje se tiču procenata šuta za dva poena, van linije 7.24 i linije za slobodna bacanja apostrofirajući da nije odmarao ni za jednu utakmicu.
Američki novinar je podsetio i da o nosiocu titule za najkorisnijeg igrača lige odlučuje 100 novinara, te da svaki od njegovih kolega koji Jokiću ne bude dao maksimalan broj bodova treba da napiše 1.000 reči kako bi objasnio svoju odluku.
Inače, princip glasanja za MVP-a najjače košarkaške lige na svetu je da svaki novinar daje pet glasova za pet kandidata. Prvi glas vredi 10 poena, drugi sedam, treći pet, četvrti tri, a peti glas jedan poen.
Od 2010. godine pored novinara jedan glas daju i navijači putem onlajn glasanja, a kandidat sa navećim brojem bodova osvaja prestižnu nagradu.
Momak iz Sombora ponovo piše istoriju u Americi – da li će izjednačiti uspeh pokojnog Kobija?
Jokić ruši stare američke zakone /video/
Jokića je ponizio, a sebe uporedio sa Al Paćinom                                                                                                                        
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala