Nevreme u Rumuniji izazvalo haos, aktiviran meteo-alarm za Srbiju i Hrvatsku

© STRAHINJA RISTICMunje iznad Beograda
Munje iznad Beograda - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2021
Pratite nas
Nevreme koje je zahvatilo Rumuniju prouzrokovalo je veću materijalnu štetu i zaustavilo danas saobraćaj u nekim delovima zemlje, jer su obilne padavine i jak vetar obarali drveće, oštetili više vozila i poplavili domaćinstva u 14 okruga i prestonici Bukureštu.
Vremenske nepogode su u poslednja 24 časa pogodile 25 gradova u 14 rumunskih okruga i prestonicu Bukurešt, saopštilo je Odeljenje za vanredne situacije (DSU), prenosi Ađerpres.
DSU je potvrdila da su ekipe za vanredne situacije intervenisale u Bukureštu i 14 rumunskih okruga kako bi se uklonila voda iz više destina domaćinstava i ulica, kao i blizu 200 stabala, koja su oštetila veliki broj automobila, a u okrugu Bihor preventivno je evakuisano 30 ljudi.
Železnički saobraćaj privremeno je zaustavljen na liniji Bukurešt - Brašov, u blizini grada Florešti, zbog obrušenog drveta na železničkoj pruzi.
Drumski saobraćaj takođe je trenutno blokiran na više državnih i regionalnih puteva u Rumuniji, a u okrugu Bihor uvedena je redovna odbrana od poplava na nekim vodotokovima.
Republički hidrometeorološki zavod najavio je jutros da će se narednih dana zadržati nestabilno i svežije vreme.
U Bačkoj, Sremu i u zapadnim krajevima zemlje (duž toka Drine) mestimično pada slaba kiša. Kiše će biti i u pojedinim delovima Beograda. Danas je u gotovo celoj Srbiji na snazi žuti meteo-alarm.
U sredu i četvrtak, prema najavi RHMZ, biće češćih pljuskova praćenih grmljavinom i obilnijim padavinama.
Količina padavina može biti i do 20 mm za 12 sati, lokalno i više.
Ništa bolje vreme nije ni u regionu.
Za područje cele Hrvatske na snazi je žuti meteo-alarm zbog obilne kiše i grmljavinom.
Na Jadranu je na snazi žuti i narandžasti alarm, najviše zbog jakog i olujnog severnog i severozapadnog vetra.
U većem delu zemlje preovlađivaće oblačno vreme sa kišom, posebno u zapadnim i severozapadnim krajevima. Lokalno može biti pljuskova, praćenih grmljavinom.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala