Putin: Rasplamsavaju se zastareli konflikti

© AP Photo / Hatem MoussaUništenje zgrade u Gazi
Uništenje zgrade u Gazi - Sputnik Srbija, 1920, 18.05.2021
Pratite nas
Situacija u svetu se pogoršava, ne samo o pandemiji, već i o terorizmu i degradaciji sistema kontrole naoružanja, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.
"Nažalost, globalna situacija je i dalje nestabilna i nastavlja da se pogoršava. Uviđamo da pandemija korona virusa nije jedini razlog, iako je već nanela veliku štetu svima nama, odnoseći više miliona života i podstičući duboke promene u svim oblastima aktivnost", istakao je Putin.
Prema njegovim rečima, pitanje "urušavanja strukture kontrole naoružanja nije ništa manje alarmantno, terorizam se ponovo budi, dok je pitanje međunarodne sajber bezbednosti sve prisutnije.
Kako je naveo, u svetu se razbuktavaju zastareli regionalni konflikti, između ostalog u Avganistanu i na Bliskom istoku.
"Eskalacija konflikta između Palestinaca i Izraelaca je već izazvala veliki broj žrtava među civilima, uključujući i među decom. Smatramo imperativom prekid nasilja sa obe strane i aktivno traganje za rešenjem, na osnovu rezolucije SB UN", rekao je Putin.
Šef države je naglasio da je Rusija otvorena za partnerstvo, na uzajamno korisnoj osnovi, da je spremna da sarađuje sa svim stranama na principu ravnopravnosti i nemešanja.
"Rusija poziva države "petorke" SB UN i druge države na zajednički rad u borbi protiv pandemije", rekao je on.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala