Prošlost Bila Gejtsa u fokusu: „Majkrosoft“ se oglasio o aferi

© AP Photo / Michel EulerSuosnivač "Majkrosofta" Bil Gejts
Suosnivač Majkrosofta Bil Gejts - Sputnik Srbija, 1920, 18.05.2021
Pratite nas
„Majkrosoft“ je sproveo istragu o vezi suosnivača te kompanije Bila Gejtsa sa jednom zaposlenom, pre skoro 20 godina, nakon što je kompanija 2019. obaveštena da je Gejts pokušao da stupi u romantičnu vezu sa tom osobom, saopštila je kompanija u ponedeljak. Saopštenje dolazi u trenutku kada u javnosti kruže spekulacije o aferama iz Gejtsove prošlosti.
Majkrosoft“ je u drugoj polovini 2019. dobio prijavu da je Gejts „pokušao da započne intimnu vezu sa zaposlenom u kompaniji 2000. godine“, saopštio je portparol „Majkrosofta“.
„Komisija upravnog odbora „Majkrosofta“ je razmotrila prijavu, uz pomoć pravne firme angažovane spolja, kako bi se sprovela detaljna istraga. Tokom istrage, „Majkrosoft“ je pružio veliku podršku zaposlenoj osobi koja je prijavila slučaj“, saopšteno je iz kompanije.
„Volstrit džornal“ je u nedelju objavio da je odbor „Majkrosofta“ zaključio da je Gejtsov odnos sa radnicom kompanije bio neprikladan, i da treba da napusti položaj u bordu 2020. godine, pozivajući se na osobe upoznate sa situacijom u kompaniji.
Portparol „Majkrosofta“ nije želeo da komentariše da li je odbor odlučio da Gejts treba da ode iz odbora.
Gejtsov portparol je u izjavi za „Volstrit džornal“ rekao da njegova odluka da napusti bord nema nikakve veze sa njegovim odnosom sa zaposlenom u kompaniji.
„Pre skoro 20 godina dogodila se afera koja je završena sporazumno. Bilova odluka da se postepeno povuče iz odbora nije ni na koji način bila povezana sa tim. Zapravo, nekoliko godina pre toga je izrazio želju da provede više vremena baveći se svojim filantropskim aktivnostima“, navedeno je u saopštenju. 
Bil i Melinda Gejts - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2021
Kraj Gejtsovih: Razvod koji može da izazove šok u svetu filantropije, biznisa, ali i javnog zdravlja
Portparol Fondacije Bila i Melinde Gejts izjavio je za Rojters da fondacija stoji pri saopštenju koje je dostavljeno američkom dnevniku.
Milijarder koji je 1975. bio jedan od osnivača „Majkrosofta“ i do 2000. godine bio njen izvršni direktor, u martu 2020. godine je saopštio da se povlači iz odbora kompanije kako bi se više posvetio filantropiji.
Gejts i njegova supruga Melinda su nedavno saopštili da se razvode posle 27 godina braka što je pokrenulo brojne natpise u medijima o navodnim aferama Bila Gejtsa koje su dovele, do kraha braka.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala