Novo ublažavanje pravila ulaska u Rusiju za srpske državljane

© Sputnik / Bojana StojadinovićPutnici na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“
Putnici na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ - Sputnik Srbija, 1920, 18.05.2021
Pratite nas
Državljani Srbije, koji su do nedavno u Rusiju mogli da uđu samo vazdušnim putem i to isključivo direktnim letom na relaciji Beograd - Moskva, sada mogu da uđu i iz zemalja sa kojima je Rusija obnovila direktne letove.
Građani Srbije sada u Rusiju mogu da dođu letovima iz 28 zemalja sveta: Velike Britanije, Grčke, Turske, Tanzanije, Švajcarske, Egipta, Maldiva, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Kazahstana, Kirgizije, Republike Koreje, Kube, Japana, Sejšela, Etiopije, Vijetnama, Indije, Katara, Finske, Azerbejdžana, Jermenije, Singapura, Venecuele, Nemačke, Sirije, Tadžikistana, Uzbekistana i Šri-Lanke.
Za ulazak u Rusiju neophodan je negativan PCR test, ne stariji od 48 sati.
Državljanima Srbije koji u Rusku Federaciju dolaze drumskim putem ili iz zemalja sa kojima nije obnovljen direktan avionski saobraćaj neophodna je posebna dozvola za ulazak Kriznog štaba Ruske Federacije.
Trenutno na relaciji Beograd-Moskva lete tri avio kompanije: „Er Srbija“, "Aeroflot“ i „Nordvind“, ali naš nacionalni avio-prevoznik  planira uspostavljanje letova na još tri ruske destinacije.
„Er Srbija“ će obnoviti avio-saobraćaj sa Sankt Peterburgom i Krasnodarom, a takođe uvodi i novu liniju sa Rostovom na Donu, do kojeg će saobraćati dva puta nedeljno.
U saopštenju kompanije se navodi da će saobraćaj ka Rusiji biti pojačan usled velikog interesovanja putnika, pa će „Er Srbija“  tokom maja povećati broj letova ka Moskvi i na ovoj liniji će leteti sedam puta nedeljno, dok će u junu obnoviti saobraćaj do dve destinacije do kojih su letovi bili obustavljeni usled pandemije virusa korona – 4. juna do Krasnodara i 8. juna do Sankt Peterburga.
Avio-karte za sve navedene letove, uključujući i najnoviji do Rostova na Donu, već su u prodaji.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala