Novi ambasador BiH predao akreditive predsedniku Putinu

© Foto : Sputnjiku ustupio Željko SamardžijaAmbasador Bosne i Hercegovine u Rusiji Željko Samardžija
Ambasador Bosne i Hercegovine u Rusiji Željko Samardžija - Sputnik Srbija, 1920, 18.05.2021
Pratite nas
Željko Samardžija, ambasador Bosne i Hercegovine u Rusiji, predao je danas u Kremlju akreditivno pismo predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu i time zvanično stupio na dužnost.
Putin je tom prilikom naglasio da se važno mesto u ruskoj politici na Balkanu daje razvoju odnosa sa Bosnom i Hercegovinom i istakao je da se Rusija zalaže za striktno poštovanje dejtonskih principa, poštujući suverenitet i teritorijalni integritet BiH.
„Cilj nam je da aktivno doprinesemo daljem jačanju bilateralnih odnosa kontakata u trgovinskoj, ekonomskoj, kulturnoj i humanitarnoj sferi. Kao država-garant mirovnog sporazuma zaključenog pre 25 godina, Rusija se zalaže za striktno poštovanje dejtonskih principa, poštujući suverenitet i teritorijalni integritet vaše zemlje“, rekao je Putin obraćajući se novom ambasadoru.
Prema rečima predsednika, ovo je neophodan uslov za izgradnju moderne i demokratske Bosne i Hercegovine.
© Foto : Sputnjiku ustupio Željko Samardžija Ambasador Bosne i Hercegovine u Rusiji Željko Samardžija
 Ambasador Bosne i Hercegovine u Rusiji Željko Samardžija - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2021
Ambasador Bosne i Hercegovine u Rusiji Željko Samardžija
Predsednik Rusije primio je danas akreditivna pisma 23 ambasadora u Moskvi i naglasio je da ambasadori u svojim aktivnostima mogu u potpunosti računati na pomoć ruskih vlasti, njenih ministarstva, resora i društvenih organizacija, kao i na blagonaklon stav i iskren interes za sprovođenje zajedničkih projekata i inicijativa od strane poslovnih i političkih krugova.
Putin je takođe naglasio da je Rusija otvorena za obostrano korisno partnerstvo i da je spremna da radi sa svim državama bez izuzetka na principima jednakosti i uvažavanja međusobnih interesa, nemešanja u unutrašnje stvari.
Putin je naveo da je epidemiološka situacija i dalje teška, te da se zbog toga događaj u Kremlju održava uz određena protokolarna ograničenja i promene.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala