Legenda odala priznanje čoveku koji je Srbima srušio snove /video/

© AFP 2023 / ROBERT SULLIVANDivac i Ori
Divac i Ori - Sputnik Srbija, 1920, 18.05.2021
Pratite nas
Robert Ori, nekadašnji američki košarkaš, bio je svojevremeno jedan od najomraženijih Amerikanaca u Srbiji, pošto je kao član Los Anđeles Lejkersa sprečio „srpski tim“ Sakramenta, sa Vladom Divcem i Peđom Stojakovićem, da stigne do velikog finala NBA lige.
Vlade Divac - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2021
Divac nije kriv za sve – „srpski klub“ na stubu srama zbog Bogdanovića
Krilni centar, sjajni šuter, osvajač je čak sedam titula u NBA ligi, sa tri različita tima i nikada nije izgubio u finalu.
Prve dve titule je osvojio sa Hjustonom pre nego što je stigao u Lejkerse i čuvenu generaciju koju su predvodili Šakil O'Nil i Kobi Brajant.
Sada već davne 2002. godine Kingsi su imali veliku priliku da sruše prokletstvo i pobede Lejkerse za plasman u finale, ali je Ori to sprečio legendarnom trojkom u poslednjoj sekundi duela.
Indirektnu pomoć u tome imao je od Divca, koji je sjajno odbranio O'Nila na obruču, ali je njegova izbijena lopta otišla pravo u ruke Orija i potom završila u obruču.
Tada su srušeni snovi „srpskog tima“ da bi mogao da kruniše jednu odličnu generaciju titulom, a Ori je kasnije nastavio da osvaja prstenje, na kraju i sa ekipom San Antonio Sparsa.
Zbog svega, legendarni trener Rudi Tomjanovič, predložio je da Ori postane član Kuće slavnih NBA lige, prigodnim govorom u kom je opisao zašto ima takvo mišljenje, a teško je ne saglasiti se sa time, koliko god američki krilni centar bio omražen kod nas zbog svoje čuvene trojke.  
► U Beogradu prekršena pravila – šta se sprema u Podgorici?
► Momak iz Sombora ponovo piše istoriju u Americi – da li će izjednačiti uspeh pokojnog Kobija?
► Amerikanci pobegli iz Izraela – uprkos zabrani!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala