Krivokapić: Rekonstrukcija Vlade je opcija

© Sputnik / Boban NovovićZdravko Krivokapić
Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija, 1920, 18.05.2021
Pratite nas
Premijer Zdravko Krivokapić kazao je da je rekonstrukcija Vlade jedna od opcija ukoliko njegova inicijativa za smjenu ministra pravde Vladimira Leposavića ne dobije većinu u Skupštini, nakon najavljenog bojkota DPS-a.
“Ako imate samo jednu opciju onda i ne treba da igrate na tu opciju”, kazao je kratko Krivokapić novinarima nakon panela održanog na Univerzitetu Crne Gore.
On je rekao da do problema ne bi moglo ni doći da Crna Gora ima Zakon o Vladi, prenosi Pobjeda.
Komentarišući odluku Demorkatske partije socijalista koja, prema najavi, neće prisustvovati plenumu kad se bude glasalo o smjeni ministra pravde Vladimira Leposavića, premijer Zdravko Krivokapić kaže da je riječ o novom pokušaju destabilizacije.
“Ja sam uradio sve što je do mene. Povukao sam odgovoran i vrlo jasno preciziran odnos prema ministru Leposaviću. Političke igre i pokušaji destabilizacije traju od 30. avgusta. Tako da je to još jedan pokušaj, koji očigledno dolazi sa adrese DPS koji ne želi da učestvuje u razrješenju a pokreće pitanje Srebrenice i žrtava koje bole svakog ćovjeka. To je licemjerje odraz političke kulture Crne Gore”, naveo je Krivokapić.

Poslednjih 15 godina stvorena privatna država

On je ranije danas, govoreći na panel diskusiji na temu “Kuda ide Crna Gora” kazao da je Crna Gora u poslednjih 15 godina postala privatna država.
‘‘Nezavisnost u ovih 15 godina je egal privatnosti, stvorena je privatna država, podređena pojedincima, partijskim članovima, rođačko-kumovskim relacijama i sve je pravljeno u dilu jedne mreže koja i danas funkcioniše”, konstatovao je Krivokapić.
Istakao je da se ovoj Vladi prigovara netransparentnost i kazao da svakako može bolje, ali da ne može biti sve potpuno transparentno jer su na vlasti tek pet mjeseci.
”Imamo za cilj prosperitet Crne Gore. Ne može preko noći u ovakvoj krizi da se osjeti boljitak, ali za dvije godine Crna Gora će imati u kasi najmanje milijardu evra. Ako je to malo, recite ko je bolje uradio. Pustite nas da radimo, to je preduslov da ostvarimo cilj”, kazao je on.
Rekao je da se svakodnevno plasira mnogo provokativnih laži usmjerenih ka Vladi.
”Ne možemo promijeniti vladavinu prava bez promjena u pravosuđu”, dodao je.
Pripejd patriotizam koji je u Crnoj Gori toliko izdašan bi nas odveo u ove sukobe koji su evidentni, rekao je on.
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala