Kako će izgledati Aerodrom „Nikola Tesla“ /video/

© Tanjug / ZORAN ZESTICAerodrom Nikola Tesla
Aerodrom Nikola Tesla - Sputnik Srbija, 1920, 18.05.2021
Pratite nas
Generalni direktor Aerodroma "Nikola Tesla" Beograd Fransoa Berizo izjavio je da se nada da će posle završetka radova, ovaj prestonički objekat biti neprepoznatljiv.
"Nadam se da niko neće prepoznati naš aerodrom - to je cilj", poručio je Berizo na Vazduhoplovnom samitu jugoistočne Evrope.
On je podsetio da su već promenili izgled unutrašnjosti, gde su modernizovani terminali, renovirana velika površina, napravljen novi šop.
​"Želimo da nastavimo sa unapređenjem, radovi na izgradnji će biti završeni do kraja ove godine. To će povećati naše kapacitete, imaćemo veću zgradu, više čeking pultova, više komercijalnih sadržaja", najavio je.
Ipak, za sve što je planirano, dodaje, trebaće malo više vremena, verovatno će biti potrebne još dve ili tri godine da ceo kompleks zasija u punom sjaju.
"Ponosni smo na partnerstvo sa Republikom Srbijom. Naš cilj je da iskoristimo celokupan potencijal, verujemo u Aerodrom "Nikola Tesla'", istakao je.
Prema njegovim rečima, početak 2020. godine je bio sjajan za kompaniju i odjednom se dogodila pandemija.
"Preko noći smo morali da promenimo mnogo toga. Ali i dalje imamo istu veru, aerodrom i dalje ima isti potencijal. Ključno je da nikada nismo prestali da radimo, budućnost dolazi sa ili bez kovida", naveo je on.
Velika pažnja, kako je naglasio, posvećena je i ekologiji - pre svega u smanjenju trošenje vode, a u planu je i proizvodnja energije putem solarnih izvora, preneo je B92.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala