Igor Jurić dao izjavu policiji o pedofilskom lobiju u Srbiji

© Sputnik / Srđan MilovanovićIgor Jurić
Igor Jurić - Sputnik Srbija, 1920, 18.05.2021
Pratite nas
Osnivač fondacije "Tijana Jurić" Igor Jurić ispitan je u Upravi kriminalističke policije o svojim saznanjima u vezi sa pedofilima u Srbiji.
"Dao sam izjavu u svojstvu građanina u vezi sa svojim saznanjima o svemu onome sa čime se Fondacija bavi. Zahvalio sam na profesionalnosti pripadnicima Odeljenja za krvne i seksualne delikte", rekao je Jurić Tanjugu nakon informativnog razgovora sa policijom.
Jurić je rekao i da strah nije razlog zbog kojeg nije otkrio ime političara-pedofila o kome je ranije javno govorio.
Jurić je prethodnih dana u medijima govorio o "pedofilskom lobiju" u Srbiji u kojem, kako je naveo - jedni štite druge.

MUP: Jurić nije naveo ni jedno ime

Ministarstvo unutrašnjih poslova potvrdilo je nešto kasnije da je Igor Jurić saslušan danas u svojstvu građanina zbog njegovih izjava koje je izneo u medijima o takozvanom "pedofilskom" lobiju u Srbiji.
"Ni ovoga puta Jurić policiji nije izneo ni jedan dokaz niti imena navodnih počinitelja seksualnog zlostavljanja dece kojima bi potkrepio izjave date u medijima. Gospodin Jurić je izjavio da se njegove izjave ne odnose ni na koga konkretno već da misli na ranije presuđene slučajeve. I posebno je istakao da ne iznosi bilo kakva nova saznanja već da je njegova izjava plod analize već presuđenih slučajeva. Gospodin Jurić nije naveo ni jedno ime niti je ukazao na pojedinca ili grupu pedofila ili njihove žrtve kao ni na one koji ih štite", saopštio je MUP.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala